Κόσμος

Αίγυπτος: Δεκαεννέα νεκροί μετά από σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σφοδρή σύγκρουση ενός φορτηγού με ένα μικρό λεωφορείο, που μετέφερε επιβάτες, στον περιφερειακό δρόμο του Καΐρου, της πολυπληθέστερης πρωτεύουσας στον αραβικό κόσμο. Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη χθες, Τετάρτη (20.10.2021), στο δρόμο που συνδέει τη νέα περιοχή της 6ης Οκτωβρίου και την επαρχία του Φαγιούμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και τράκαρε με το μικρό λεωφορείο, στο οποίο ο οδηγός και οι περισσότεροι επιβάτες σκοτώθηκαν αμέσως από τη σύγκρουση, ενώ δύο από τους τρεις τραυματίες πέθαναν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από το τροχαίο στους 19.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη αυτή την εβδομάδα στην ίδια περιοχή, καθώς μόλις τρεις ημέρες πριν, ένα φορτηγό συγκρούστηκε και πάλι με ένα λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους από την περιοχή της Σακκάρα στην πόλη της 6ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Σε σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» επισημαίνει ότι θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στην Αίγυπτο, γεγονός που, σύμφωνα με την εφημερίδα, οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στις κακοσυντηρημένες οδικές υποδομές της χώρας.

Βέβαια είναι γεγονός ότι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα έργα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι εμφανή και σημαντικά έργα πραγματοποιούνται για την ανάπτυξη και επέκταση των οδικών δικτύων και την ενίσχυση της ασφάλειας, έχοντας στοιχίσει δισεκατομμύρια λίρες.

Μάλιστα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον για την επέκταση του οδικού δικτύου, επιβλέποντας πολύ συχνά από κοντά όλα αυτά τα έργα.

Οι αρμόδιοι φορείς τονίζουν ότι η ανάπτυξη των νέων οδικών δικτύων και αυτοκινητοδρόμων στην Αίγυπτο κατάφερε να μειώσει τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων κατά 44% την περίοδο 2019/2020.

Ωστόσο, ο φόρος αίματος στην άσφαλτο παραμένει υψηλός, καθώς τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο σε τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν το 2020 στην Αίγυπτο των 102,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 10