Κόσμος

Air India: Η Νότια Κορέα ζητά την εξέταση των διακοπτών καυσίμου σε όλα τα Boeing

Ίδια οδηγία είχε δοθεί και το 2018

Συναγερμός έχει σημάνει παγκοσμίως μετά την έκθεση πως στο αεροσκάφος της Air India, που συνετρίβη πριν από σχεδόν έναν μήνα και παρέσυρε στο θάνατο 260 ανθρώπους, οι διακόπτες που ελέγχουν τη ροή καυσίμου στους δύο κινητήρες του Boeing είχαν απενεργοποιηθεί.

Με αφορμή την έκθεση για την αεροπορική τραγωδία της Air India, το υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας ετοιμάζεται να δώσει εντολή σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες στη χώρα να εξετάσουν τους διακόπτες καυσίμου των Boeing.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για του ελέγχους ενώ η Boeing δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα για να σχολιάσει.

Η εντολή γίνεται σύμφωνα με μια οδηγία του 2018 της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA), η οποία πρότεινε, αλλά δεν υποχρέωνε, τους κατόχους αρκετών μοντέλων της Boeing, να επιθεωρήσουν το κλείδωμα των διακοπτών καυσίμου ώστε να εξασφαλισθεί ότι δεν θα μπορούσαν να πατηθούν κατά λάθος.

Το κλείδωμα των διακοπτών καυσίμου τέθηκε υπό εξέταση αφού η οδηγία του 2018 από την FAA αναφέρθηκε σε προκαταρκτική έρευνα για τη συντριβή τον περασμένο μήνα ενός αεροπλάνου.

Το Reuters μετέδωσε χθες, Κυριακή (13.07.2025), ότι η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών και η FAA είχαν ειδοποιήσει τις αεροπορικές εταιρείες και τις ρυθμιστικές αρχές ότι το κλείδωμα των διακοπτών καυσίμου στα αεροπλάνα Boeing είναι ασφαλές και δεν απαιτούνται έλεγχοι.

Μάλιστα, στην έρευνα που έγινε μετά το τραγικό δυστύχημα της Air India, αναφέρεται ότι η αεροπορική εταιρεία δεν πραγματοποίησε τους ελέγχους που προτείνονταν από την FAA με την οδηγία της του 2018, καθώς αυτή η τελευταία δεν είχε υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Βέβαια τα αρχεία συντήρησης δείχνουν ότι το σύστημα ελέγχου πρόωσης, που περιλαμβάνει τους διακόπτες καυσίμου, είχε αντικατασταθεί το 2019 και το 2023 στο αεροπλάνο που συνετρίβη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου "ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί"
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό
Τα «μαζεύει» ο Ράμα για τους Έλληνες «κληρονόμους του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» – Μιλούσε λέει, «φιλικά και χιουμοριστικά»
«Είναι απίστευτο ότι μια φράση που ειπώθηκε για πλάκα μπορεί να βγει εντελώς από το πλαίσιο και να μετατραπεί σε δημόσια διαμάχη που τροφοδοτείται από εθνικιστικό πάθος» γράφει σε ανάρτησή του
Έντι Ράμα 27