Κόσμος

Airselfie: Η μικρότερη ιπτάμενη κάμερα στον κόσμο! [vid]

Θέλει να φέρει την εναέρια φωτογραφία στις μάζες. Ποια εναέρια φωτογραφία; Μα τη selfie, φυσικά.

Ο λόγος, για την Airselfie. Την πιο ελαφριά και λεπτεπίλεπτη εναέρια κάμερα, η οποία ενσωματώνεται σε έξυπνο κινητό.
Είναι η πιο μικρή (διαστάσεις 3,72 εκατ. επί 2,65 εκατ.), η πιο ελαφριά (μόλις 52 γραμμάρια) φορητή κάμερα. Ένα drone, το οποίο ενσωματώνεται σε ειδική θήκη για το κινητό.
Διαθέτει βιντεοκάμερα 5 megapixel, μία 4GB micro SD κάρτα για να αποθηκεύει φωτογραφίες και μπορεί να πετάξει σε ύψος έως και 20 μέτρων. Οι λήψεις με αυτή την κάμερα συγχρονίζονται απευθείας από το κινητό μέσω δικτύου wifi 2,4 Ghz, το οποίο δημιουργεί η ίδια.

Ο χειρισμός πανεύκολος, είτε μέσω «εικονικού joystick» για να τραβήξουμε selfie, είτε γυρίζοντας το κινητό πλάγια. Ακόμη και ο ερασιτέχνης της εναέριας φωτογραφίας δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει δυσκολίες, κι αυτό λόγω του συστήματος απορρόφησης κραδασμών.
Ο σχεδιασμός αυτής της κάμερας-drone, που φέρει την υπογραφή του Ιταλού σχεδιαστή Eduardo Scorpianna, είναι όμορφος.

Προσφέρει ανεξάντλητες δυνατότητες για selfies και όπως υποστηρίζει πρόσφατη μελέτη αμερικανικού πανεπιστημίου, καινούργιες οδούς προς την ευτυχία. Μάλιστα, η μελέτη απέδειξε (;) ότι ο αριθμός λήψης selfies είναι ευθέως ανάλογος του συναισθήματος ευεξίας του λήπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μινεάπολη - «Ο δήμαρχος Φρέι παίζει με τη φωτιά»
Ο Τζέικομπ Φρέι είχε δηλώσει ότι «δεν θα εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί μετανάστευσης» με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά ότι «η δήλωση αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση του νόμου»
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Alex Pretti από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης στο Μινεάπολις
Σε δίκη δύο Γάλλοι streamers για τον θάνατο ενός 46χρονου σε live μετάδοση – Έκαναν βίντεο με βασανισμούς και ωμή βία
Η έρευνα ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη βίντεο όπου το θύμα δεχόταν προσβολές και χτυπήματα, τον απειλούσαν σε ζωντανή μετάδοση, στο κανάλι του, το οποίο είχε συγκεντρώσει σχεδόν 200.000 ακολούθους
Ο 46χρονος Ζαν Πορμανόβ
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας – Επεισόδιο προκάλεσε κληρικός
Ο διορισμός της προκάλεσε κριτική από ορισμένους συντηρητικούς στο παγκόσμιο δίκτυο των Αγγλικανών που αντιτίθενται στη χειροτονία των γυναικών
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι
Θηριώδη κύματα παρέσυραν και έπνιξαν 13χρονη στη Μάλτα: Αγνάντευε τη θάλασσα με την οικογένειά της σε πεζόδρομο
Η σορός του κοριτσιού βρέθηκε παγιδευμένη σε βράχους στον πυθμένα της θάλασσας και ανασύρθηκε από τους δύτες - Τα κύματα παρέσυραν τον πατέρα και τον αδερφό της οι οποίοι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να σωθούν
Μάλτα