Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αιθιοπία: Περισσότεροι από 10 υπάλληλοι του ΟΗΕ επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος! – Video

Αιθιοπία: Περισσότεροι από 10 υπάλληλοι του ΟΗΕ επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος! – Video
φωτογραφία: Reuters

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι που συνδέονται με τον ΟΗΕ έχασαν την ζωή τους στην συντριβή του Boeing της Ethiopian Airlines, έγινε γνωστό από πηγή των Ηνωμένων Εθνών.

“Περιμένουμε ότι τουλάχιστον 10-12 θύματα συνδέονται με τον ΟΗΕ”, δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι είναι πιθανόν μεταξύ των νεκρών να συγκαταλέγονται free lance διερμηνείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-15 Μαρτίου στο Ναϊρόμπι, όπου και κατευθυνόταν το μοιραίο αιθιοπικό αεροσκάφος.

Click4more: Αιθιοπία: Συγκλονιστικό παιχνίδι της μοίρας! Έλληνας έχασε την πτήση που τελικά συνετρίβη!

Η πηγή του ΟΗΕ εξήγησε ότι η καταμέτρηση των μελών του προσωπικού του που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχει περιπλακεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι δηλώνουν στον διεθνή Οργανισμό το ταξίδι τους, ενώ άλλοι όχι, και ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν το διπλωματικό διαβατήριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τις απώλειες στο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά την απογείωση από την Αντίς Αμπέμπα.

Τα Ηνωμένα Έθνη συνεργάζονται στενά με τις αιθιοπικές αρχές “για την ταυτοποίηση των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ που έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία αυτή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που επίσης δεν αναφέρεται σε ακριβή αριθμό θυμάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις