Κόσμος

Άκυρο Ερντογάν σε Τραμπ: “Δεν αναγνωρίζουμε την απόφαση για την Ιερουσαλήμ”

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα (09.12.2017) το Ισραήλ "κατοχικό κράτος" το οποίο καταφεύγει σε πρακτικές "τρόμου". Ο ίδιος τόνισε ότι η Άγκυρα δεν θα αναγνωρίσει την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν μονομερώς την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του κράτους αυτού.

“Το Ισραήλ είναι ένα κατοχικό κράτος. Αυτή τη στιγμή, με την αστυνομία τους, καταφεύγουν στον τρόμο και χτυπούν (Παλαιστίνιους) νέους και παιδιά” είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

“Επιτίθεται στη Γάζα με F-16. Γιατί; Επειδή λένε «Είμαστε ισχυροί». Εγώ το λέω ευθέως: το να είσαι ισχυρός δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε με δριμύτητα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, υπογραμμίζοντας ότι είναι “άκυρη και μη γενόμενη” για την Άγκυρα.

“Ο Τραμπ προσπαθεί να προχωρήσει, λέγοντας «αυτό ήταν, το έκανα, όλα καλά». Συγγνώμη αλλά (…) το να είσαι ισχυρός δεν σου δίνει αυτό το δικαίωμα. Οι ηγέτες των μεγάλων χωρών έχουν ως αποστολή να προωθούν την ειρήνη, όχι να προκαλούν συρράξεις”, συνέχισε.

Νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Ιερουσαλήμ με πολλούς ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπως μετέδωσε το δημόσιο πρακτορείο Anadolu.

Την Τετάρτη συγκαλείται εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σεισμός» στο BBC μετά τις παραιτήσεις του γενικού διευθυντή και της CEO ειδήσεων για μοντάζ στον Τραμπ – Ο πολιτικός αντίκτυπος και τι ακολουθεί
Το BBC κατηγορείται για επιλεκτικό μοντάζ σε ομιλία του Τραμπ ώστε να φαίνεται ότι ενθάρρυνε την επίθεση στο Καπιτώλιο - Αναμένεται να ζητήσει συγγνώμη
Logo του BBC
7
Ο αλ Σάρα συναντά σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ: Από την Αλ Κάιντα στον Λευκό Οίκο
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι το πρώην μέλος της αλ Κάιντα δεν θεωρείται πλέον «ειδικά χαρακτηρισμένος παγκόσμιος τρομοκράτης»
Ο Αλ Σάρα με τον Τραμπ υπό το βλέμμα του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Αποκαλύφθηκε ο «μυστηριώδης άνδρας» έξω από το Λούβρο που έγινε viral - Είναι 15 ετών και ντύνεται έτσι και στο σχολείο
Ντυμένος με κουστούμι και καπέλο φεντόρα, ο 15χρονος Πέντρο Ελίας Γκαρσόν Ντελβό, φωτογραφήθηκε δίπλα στους αστυνομικούς έξω από το Λούβρο κι έγινε viral
Ο μυστηριώδης άνδρας δίπλα στους αστυνομικούς του Λούβρου που έγινε viral