Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Aκυρώσεις πτήσεων στην Ισπανία λόγω απεργία της Iberia

Aκυρώσεις πτήσεων στην Ισπανία λόγω απεργία της Iberia

Αναμένονται κι άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Iberia, οι ημερομηνίες των οποίων είναι η 11η και 14η τρέχοντος μηνός.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας, η Iberia, ακύρωσε σήμερα τις 108 από τις 326 προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού-εξωτερικού, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των πληρωμάτων καμπίνας, το συνδικάτο Stavla των οποίων διαμαρτύρεται για το προωθούμενο σχέδιο να δημιουργηθεί “θυγατρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους”. Πρόκειται για την αεροπορική εταιρεία Iberia Express.

Η ανακοίνωση για την δημιουργία και λειτουργία της θυγατρικής έγινε την 25η Μαρτίου. Τότε, είχε καταστεί σαφές ότι θα γίνουν προσλήψεις εκτός του προσωπικού της Iberia. Το Stavla κρίνει, όμως, ότι δημιουργείται απειλή κατ’ αυτόν τον τρόπο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην ίδια την Iberia.

Και το συνδικάτο Sepla των πιλότων έχει κάνει απεργιακές κινητοποιήσεις σχετικά με τη δημιουργία της Iberia Express. Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι απαίτησε να μην γίνουν άλλες κινητοποιήσεις “έως ότου η διαιτησία αποφανθεί για την εργασιακή αυτή διαφορά”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε