Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλαζόνας Τραμπ! Πιστεύει ότι μπορεί να τρομάξει τον κορονοϊό – Η κοινή λογική πέθανε στην είσοδο του Λευκού Οίκου

Αλαζόνας Τραμπ! Πιστεύει ότι μπορεί να τρομάξει τον κορονοϊό – Η κοινή λογική πέθανε στην είσοδο του Λευκού Οίκου

Με τις ΗΠΑ να θρηνούν πάνω από 215.000 νεκρούς από τον κορονοϊό ο Λευκός Οίκος έχει μετατραπεί σε φωλιά του ιού με τον ίδιο τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του να μην υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο πολιτικό κέρδος.

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί και δεκάδες στιγμιότυπα έχουμε δει τα τελευταία 24ωρα από την εισαγωγή και το εξιτήριο εξπρές, για τον πιο διάσημο ασθενή με κορονοϊό, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Και αν ο Ντόναλντ Τραμπ ξαφνικά γινόταν υπόδειγμα ασθενή, τότε θα ήταν μεγάλη έκπληξη. Και φυσικά δεν έγινε. Ούτε και οι άνθρωποι γύρω του αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό όπως θα έπρεπε. Με προσοχή και φόβο. 

Click4More Ντόναλντ Τραμπ: Μακιγιαρισμένος γύριζε και ξαναγύριζε πλάνα από την άφιξη στον Λευκό Οίκο

Τρανό παράδειγμα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου η οποία μια ημέρα πριν διαγνωστεί ότι ήταν θετική στον κορονοϊό πλησιάζοντας τους δημοσιογράφους για να ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του προέδρου έβγαλε την μάσκα της!

Κι ενώ ξημερώνει στην Ουάσινγκτον και ο Ντόναλντ Τραμπ θα αρχίσει να ξυπνάει και να παίρνει στα χέρια του το κινητό του τηλέφωνο όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν ποια θα είναι η επόμενη ακραία κίνηση που θα κάνει. 

Πάντως ένας από τους στενότερους συνεργάτες του, ο Μάικλ Κοέν, ο οποίος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό αφού έχει καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα κατά την διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, είπε ότι ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα και αν νόσησε από κορονοϊό.

Η στάση ζωής του είναι βασισμένη στην άγνοια και την αλαζονεία, είπε χαρακτηριστικά. Και μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Τραμπ πιστεύει ότι μπορεί να τρομάξει ακόμα και τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα όπως ανακοινώθηκε οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 215.000 από τον κορονοϊό ενώ ο Τραμπ είναι ο μοναδικός ασθενής σε όλο τον κόσμο που έχει πάρει αυτή την φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε.

Λίγο πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, είχε δεχθεί μια πειραματική θεραπεία αντισωμάτων (από τη Regeneron), η οποία είχε δοκιμαστεί προηγουμένως σε 275 ασθενείς.

Click4More Ο Τραμπ επέστρεψε σε έναν άδειο Λευκό Οίκο! Ο κορονοϊός έχει «θερίσει» τους ανθρώπους του

Αφού μπήκε στο νοσοκομείο, έλαβε το Remdesevir, που έχει έγκριση μόνο για έκτακτες καταστάσεις, καθώς και δεξαμεθαζόνη, που είναι στεροειδές. Οι έως τώρα μελέτες έδειξαν ότι η δεξαμεθαζόνη βοηθάει τους ασθενείς με έντονα συμπτώματα για πάνω από 7 μέρες και χρειάζονται οξυγόνο. Σε ασθενείς όπως ο Τραμπ, που έχουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται στις πρώτες μέρες της ασθένειας, όχι μόνο δεν είχε αποτελέσματα αλλά υπήρχαν και ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς μειώνει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τραμπ

Ο δρ. Τζόνοθαν Ρέινερ, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι «ο πρόεδρος ενδέχεται να είναι ο μόνος ασθενής στον πλανήτη που έλαβε αυτό το συνδυασμό των φαρμάκων».

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι αρκετοί ασθενείς που έχουν επωφεληθεί από τη δεξαμεθαζόνη χάνουν τη ζωή τους, μετά από λιγότερο από ένα μήνα. «Γνωρίζουμε ότι η δεξαμεθαζόνη μειώνει το ρίσκο του θανάτου», σημειώνει ο δρ. Ρέινερ, για να προσθέσει: «Αλλά για να σας δείξω ποιο είναι το διακύβευμα, οι ασθενείς που έλαβαν δεξαμεθαζόνη σε ένα πειραματικό στάδιο, μολονότι είχαν κάποιο όφελος, το 23% αυτών μέσα σε ένα χρονικό ορίζοντα 28 ημερών έχασαν τη ζωή τους. Άρα, σχεδόν ένας στους τέσσερις που δέχθηκαν αυτή την αγωγή πέθανε μέσα σε ένα μήνα».

Ο ίδιος καταλήγει λέγοντας: «Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να εξάγει από αυτή την τριπλή θεραπεία, είναι ότι οι γιατροί του προέδρου αισθάνονται ότι βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις