Κόσμος

Αλωνίζουν οι ακροδεξιοί στη Γερμανία! Σάπισαν στο ξύλο 20χρονο μετανάστη

Αυξάνονται και πληθύνονται οι επιθέσεις ακροδεξιών κατά μεταναστών στη Γερμανία. Τελευταίο θύμα ένας 20χρονος μετανάστης που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρεις άνδρες στην πόλη Βίσμαρ το βράδυ της Τετάρτης (29.08.2018).

Η ακροδεξιά αλωνίζει στη Γερμανία με ακόμη ένα περιστατικό άγριας επίθεσης και ξυλοδαρμού μετανάστη να έρχεται στο φως. Θύμα ένας 20χρονος, άγνωστης εθνικότητας μέχρι στιγμής, που ξυλοκοπήθηκε άγρια το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη Βίσμαρ ενώ επέστρεφε στο σπίτι του.

Το θύμα ήταν πεζός όταν δέχτηκε την επίθεση. «Τον σταμάτησαν τρία πρόσωπα που μίλαγαν γερμανικά, τα οποία τον προσέβαλαν με ξενοφοβικό τρόπο», ανέφερε η αστυνομία του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία. Οι δυο από τους δράστες χτύπησαν τον άτυχο μετανάστη στο πρόσωπο και ο τρίτος στην πλάτη και τα πλευρά με αλυσίδα. Οι δράστες συνέχισαν να χτυπούν το θύμα αφού είχε πέσει στο έδαφος, πριν τραπούν σε φυγή.

Ο νεαρός έχει σπασμένη μύτη και πολλά αιματώματα στο πρόσωπο και στο σώμα, διευκρίνισε η αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνα.

Η νέα επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα στην πόλη Βίσμαρ, στις γερμανικές ακτές στη Βαλτική Θάλασσα, διαπράχθηκε την ώρα που η Γερμανία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ογκώδεις διαδηλώσεις της άκρας δεξιάς σε μια άλλη πόλη της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, την Κέμνιτς, στη Σαξονία.

Την Κυριακή περίπου 800 ακροδεξιοί έκαναν πορεία στους δρόμους της Κέμνιτς, σε μια περιοχή όπου η άκρα δεξιά και οι νεοναζί διαθέτουν ισχυρά ερείσματα, διαμηνύοντας ότι αρχίζουν «κυνήγι των ξένων».

Την επομένη, ξέσπασαν βίαια επεισόδια σε νέα συγκέντρωση με τη συμμετοχή περίπου 6.000 ακροδεξιών — πολλοί από αυτούς έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό — όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες αντιδιαδηλωτές, μέλη οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, ενώ η αστυνομία δεν είχε αναπτύξει επαρκή δύναμη.

Το γεγονός το οποίο πυροδότησε τις διαδηλώσεις ήταν ο φόνος ενός 35χρονου Γερμανού σε καυγά που ξέσπασε στο περιθώριο τοπικής γιορτής την Κυριακή. Τα κίνητρα δεν είναι σαφή. Η αστυνομία συνέλαβε δύο εικοσάρηδες υπόπτους, έναν Σύρο κι έναν Ιρακινό.

Έκτοτε, η ακροδεξιά κινητοποιείται εναντίον των προσφύγων και της κυβέρνησης Μέρκελ, στην οποία προσάπτει πως επέτρεψε την έλευση 1 εκατομμυρίου και πλέον αιτούντων άσυλο το 2015 και το 2016. Πολλοί από τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο είναι Σύροι και Ιρακινοί.

Οι υποστηρικτές της ακροδεξιάς φωνάζουν συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι» και «είμαστε ο λαός». Νέες διαδηλώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα και το Σάββατο — αυτήν την τελευταία υποστηρίζει το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανική Βιβλιοθήκη ανατύπωσε την κάρτα μέλους του Όσκαρ Ουάιλντ, 130 χρόνια μετά τη διαγραφή του λόγω της καταδίκης για ομοφυλοφιλία
«Η επιστροφή της κάρτας του είναι μια ωραία χειρονομία συγγνώμης και είμαι βέβαιος ότι το πνεύμα του θα ενθουσιαστεί» είπε ο εγγονός του
AP Photo
«Σύννεφα» πριν τη συνάντηση της Βουδαπέστης - «Η αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία, πλήγμα για τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις» είπε ο Πούτιν στον Τραμπ
Παρόλα αυτά ο Ρώσος Πρόεδρος εκτίμησε ότι η παράδοση των πυραύλων δεν μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στον πόλεμο της Ουκρανίας
Οι Πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ κατά την τελευταία συνάντησή τους στην Αλάσκα 1