Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλβανία: 17 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο – Ο χαμηλότερος αριθμός εδώ κι έναν χρόνο

Αλβανία: 17 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο – Ο χαμηλότερος αριθμός εδώ κι έναν χρόνο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας ανακοίνωσε την Δευτέρα (17/5) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν δεκαεπτά κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί σε ημερήσια βάση τον τελευταίο χρόνο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη βαλκανική χώρα να φθάνει τους 132.032.

Το ίδιο διάστημα, τρεις θάνατοι ασθενών εξαιτίας του κορονοϊού αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 2.435, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα στην Αλβανία είναι 4.178, εκ των οποίων 3.276 στην πρωτεύουσα, τα Τίρανα.

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, την πρώτη δόση των εμβολίων τους κατά του κορονοϊού έχουν λάβει 670.000 άνθρωποι, ενώ πάνω από 200.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη, με βάση τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας (22:00-06:00) παραμένει σε ισχύ. Η τεχνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση δεν έχει λάβει αποφάσεις ακόμη για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Επιχειρηματίες στους τομείς των εστιατορίων και των ξενοδοχείων ζητούν να αρθούν τα μέτρα ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις