Κόσμος

Αλβανία: Διαδήλωση κατά του Έντι Ράμα – Την παραίτησή του ζήτησε ο Σαλί Μπερίσα

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα Τίρανα της Αλβανίας εναντίον του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Μάλιστα, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, απαίτησε την παραίτηση Ράμα.

Ο Μπερίσα – οπαδοί του οποίου έκαναν πορεία ως την έδρα της κυβέρνησης, χωρίς να αναφερθούν σοβαρά επεισόδια, έχοντας στην κεφαλή πανό που ανέγραφε το σύνθημα «η Αλβανία κινδυνεύει» – κατηγορεί τον Έντι Ράμα για κλοπή δημοσίου χρήματος, διαφθορά και αυταρχισμό.

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας είχε διαμηνύσει πως η χθεσινή διαδήλωση θα σηματοδοτούσε την έναρξη εκστρατείας μαζικών κινητοποιήσεων με στόχο να πέσει η κυβέρνηση του Ράμα.

Ο 77χρονος Μπερίσα έγινε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αλβανίας το 1992, μετά την πτώση της κομμουνιστικής κυβέρνησης. Διετέλεσε αργότερα πρωθυπουργός της χώρας (2005-2013).

Ήταν ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος ως το 2013, όταν παραιτήθηκε έπειτα από την ταπεινωτική ήττα του στις εκλογές. Αλλά ξαναπήρε το τιμόνι της παράταξής του τον Μάιο, αφού κατάφερε να διώξει τον διάδοχό του και άλλοτε προστατευόμενό του Λουλζίμ Μπάσα.

Ο Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας από το 2013, κατηγορείται από αντιπάλους του για διαφθορά, δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και φίμωση των μέσων ενημέρωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο καβγάς του Μασκ με τον ΥΠΟΙΚ έφερε τα μαύρα σύννεφα στη σχέση του με τον Τραμπ - «Ο Μπέσεντ τον είπε απατεώνα και ο δισεκατομμυριούχος τον χτύπησε στα πλευρά»
Όπως δήλωσε στη «Washington Post» ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ο Αμερικανός πρόεδρος έμαθε για τον καβγά που είχε ο Μασκ με τον υπουργό Οικονομικών και έγινε έξαλλος
Ο Έλον Μασκ με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο 3
Ο Τραμπ συγχαίρει την Εθνοφρουρά μετά από δύο ημέρες βίας στο Λος Άντζελες και χαρακτηρίζει «σκουπίδι» τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια
«Δεν θα ανεχτούμε τις πορείες της Αριστεράς» το μήνυμα του Τραμπ, ο οποίος επιτέθηκε και στην δήμαρχο λέγοντας πως είναι «ανίκανη»
Πηγή φωτογραφίας: REUTERS 3