Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές: Ανησυχία στη Γερμανία με το ενδεχόμενο να νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ – «Θα είναι μοιραίο για το μέλλον της Δύσης»

Κατά του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως είναι αρκετά ηγετικά πρόσωπα της Γερμανίας.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, περιέγραψε τον Ντόναλντ Τραμπ ως «δεξιό εξτρεμιστή» και «προσβλητικό».

«Πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο», προειδοποίησε ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να εκλεγεί ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται απρόβλεπτος. Όμως αν λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν αυτά που λέει, θα πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο: θέλει να συνάψει συμφωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε βάρος της ουκρανικής και ευρωπαϊκής ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Ρέτγκεν μέσω X (πρώην Twitter), τονίζοντας ότι η ενδεχόμενη νίκη του Ρεπουμπλικάνου «θα είναι μοιραία για το μέλλον της Δύσης ως γεωπολιτικού παράγοντα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), πρώην υπουργός Εξωτερικών και σημερινός πρόεδρος της «Ατλαντικής Γέφυρας», Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας σε έκτακτη εκπομπή του ιδιωτικού ειδησεογραφικού σταθμού n-tv για τις αμερικανικές εκλογές.

«Είναι συντηρητικός. Είναι κάποιος που είναι προσβλητικός. Είναι εν μέρει δεξιός εξτρεμιστής. Δεν είναι κλασικός συντηρητικός πολιτικός, αλλά δυστυχώς κατάφερε να καταστρέψει στην πράξη τους Ρεπουμπλικανούς», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι το κόμμα που σήμερα αυτοαποκαλείται ρεπουμπλικανικό, δεν μπορεί πλέον να συγκριθεί με αυτό που ήταν στο παρελθόν.

«Παρ’ όλους τους ειδικούς, κανείς, πραγματικά κανείς, δεν μπορεί να προβλέψει την αμερικανική ψήφο. Δεν είναι καταπληκτικό αυτό; Στην Κίνα, στην Ρωσία, στο Αζερμπαϊτζάν, στην Βενεζουέλα και δυστυχώς σε υπερβολικά πολλά απολυταρχικά καθεστώτα στον κόσμο, η κατάσταση είναι διαφορετική: ο δικτάτορας κερδίζει πάντα», σχολίασε για την εκλογική διαδικασία ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Μίχαελ Ροτ (SPD).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μακρόν με βίντεο βάζει τέλος στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών στη Γαλλία – Stop και στα κινητά στα σχολεία
«Οι εγκέφαλοι των παιδιών και των εφήβων μας δεν είναι προς πώληση, ούτε πρέπει να χειραγωγούνται, είτε από αμερικανικές πλατφόρμες είτε από κινεζικούς αλγόριθμους»
Εμανουέλ Μακρόν
CNN: Η Γροιλανδία, η Αρχαία Αθήνα και ο Θουκυδίδης – Οι κίνδυνοι από την επίδειξη ωμής ισχύος σε συμμάχους
Όταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Μαρκ Κάρνεϊ ανέβηκε στο βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, παρέθεσε Θουκυδίδη, ως προειδοποίηση - «Οι ισχυροί πράττουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υφίστανται ό,τι πρέπει»
Η Γροιλανδία
Wall Street Journal: Κορυφαίος Κινέζος στρατηγός και στενός σύμμαχος του Σι Τζινπίνγκ υπό έρευνα για διαρροή πυρηνικών στοιχείων στις ΗΠΑ
Στο επίκεντρο καταγγελιών ο ανώτερος στρατηγός Zhang Youxia για δωροδοκίες σε αντάλλαγμα προαγωγές, κατάχρηση εξουσίας και πολιτικές κλίκες στον κινεζικό στρατό
Ο Zhang Youxia
Πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε διαμέρισμα στο Βερολίνο - Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο
Μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, ένας άνδρας και δύο ακόμη τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από νοσοκόμους και γιατρούς και στη συνέχεια όλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία
Αστυνομία της Γερμανίας
New York Times: Ο Χαμενεΐ διέταξε την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν «με κάθε μέσο» – «Οργανωμένη σφαγή από το κράτος»
Οι δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν στους δρόμους του Ιράν με εντολή «να πυροβολούν για να σκοτώσουν» και τους δόθηκε εντολή να μην δείξουν κανένα έλεος στους διαδηλωτές
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη