Κόσμος

Αμερικανικές κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες πετρελαίου που προμηθεύουν τη Συρία με “μαύρο χρυσό” από το Ιράν, παραβιάζοντας το εμπάργκο του ΟΗΕ κατά της Τεχεράνης, επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές κυρώσεις αφορούν σε έξι φυσικά πρόσωπα και τρεις εταιρείες από τη Ρωσία, που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες στις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στη Συρία.

Μεταξύ των εταιρειών είναι δύο ρωσικές εταιρείες, η Global Vision Group και η Promsyrioimport, ενώ στα φυσικά πρόσωπα συμπεριλήφθηκε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Promsirjoimport, ο Αντρέι Ντογκάγιεφ. Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Russian oil
Reuters – Russian Oil producer Gazprom Neft

Όπως δήλωσε σε ξεχωριστή τηλεφωνική ενημέρωση η εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, οι αρχές των ΗΠΑ αποκάλυψαν ένα κονσόρτσιουμ πωλήσεων ιρανικού πετρελαίου μέσω ρωσικών εταιρειών στην Συρία, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον.

Εκτός από τις δύο ρωσικές εταιρείες και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της μίας, κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε δύο υπηκόους του Ιράν, σ’ έναν Λιβανέζο, ένα Σύρο και έναν Ιρακινό, καθώς και στην εταιρεία Tadbir Kish Medical and Pharmaceutical που έχει την έδρα της στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, η ρωσική εταιρεία Global Vision Group και ο Σύρος υπήκοος Αμέρ Αλσιβίκι, ο οποίος με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η Ουάσιγκτον είναι και ο ιδιοκτήτης της εν λόγω επιχείρησης, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του κονσόρτσιουμ πώλησης πετρελαίου στην Συρία, αλλά και στην οικονομική ενίσχυση στο τμήμα των ειδικών δυνάμεων “Αλ – Κουντς” που ανήκει στο ιρανικό ένοπλο σώμα “Φρουροί της Επανάστασης”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
«Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία» λέει ο Ερντογάν - Μίλησε με Πούτιν και Μακρόν
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 4
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4