Κόσμος

Αναλένα Μπέρμποκ: Η G7 θα δείξει την αποφασιστικότητά της απέναντι στην Ρωσία

Οι χώρες της G7 θα συνεχίσουν να αντιτίθενται σθεναρά στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ πριν από συνεδρίαση της συνόδου.

«Τώρα το ζήτημα είναι να δείξουμε στον Πούτιν την αποφασιστικότητά μας ότι δεν θα επιτύχει τους στόχους του ακόμα και μέσω της φθοράς και της κόπωσης», δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ σήμερα από τη Σεούλ, πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Καρουιζάουα κοντά στο Ναγκάνο.

«Ως G7, είμαστε δυνατοί ενωμένοι διότι γνωρίζουμε ακριβώς τι υποστηρίζουμε: μια διεθνή τάξη στην οποία το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο κυριαρχούν έναντι του νόμου του ισχυρού», δήλωσε η Μπέρμποκ. Ως «ομάδα κρίσης σε διαρκή δράση», η G7 των οικονομικά ισχυρών δημοκρατιών αντιμετώπισε την ρωσική επιθετικότητα πέρυσι «το ένα εμπόδιο μετά το άλλο: με τη χειμερινή βοήθεια για τον λαό της Ουκρανίας, με τις ρωσικές κυρώσεις και το πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου. Με τη στήριξή μας, η Ουκρανία άντεξε τον ενεργειακό πόλεμο και τη χειμερινή επίθεση της Ρωσίας», δήλωσε η Μπέρμποκ. «Στη συνάντηση της Ιαπωνίας, θα ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 σχεδιάζουν να συζητήσουν τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας από το βράδυ έως μεθαύριο Τρίτη καθώς και πώς να αντιμετωπίσουν μια ολοένα και πιο δυναμική Κίνα διεθνώς αλλά και τις εξελίξεις στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού. «Ως δημοκρατίες, είμαστε επιτυχημένοι στον συστημικό ανταγωνισμό με αυταρχικές δυνάμεις όταν οι εταίροι και φίλοι μας σε όλο τον κόσμο μας έχουν εμπιστοσύνη. Πρέπει να αποφύγουμε η ενότητά μας παρερμηνευτεί ως οριοθέτηση από άλλους ή να ανοίξουν νέα ρήγματα», δήλωσε η Μπέρμποκ.

Οι διαβουλεύσεις στην Καρουιζάουα έχουν προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας τον επόμενο μήνα, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Εκτός της Γερμανίας, στη G7 συμμετέχουν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Η Ιαπωνία ασκεί φέτος την εναλλασσόμενη προεδρία της G7.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
9
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
6