Κόσμος

Ανάπτυξη και έλλειψη επενδύσεων συζητούν ευρωβουλευτές και Ντράγκι

Οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, οι γεωγραφικές ανισότητες στην ευρωζώνη και η έλλειψη επενδύσεων στην πραγματική οικονομία βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στους ευρωβουλευτές και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, απόψε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η συζήτηση γίνεται υπό το φως της πρότασης αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, η οποία αναμένεται να επιφέρει επιπλέον αβεβαιότητα. Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου οι ευρωβουλευτές θα υιοθετήσουν σχετικό ψήφισμα.
 
Εξάλλου, την Τετάρτη, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι αυστηρότεροι κανόνες για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών που προτάθηκαν από την Επιτροπή της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (BCBS), θα αποδυναμώσουν την ανταγωνιστική θέση των ευρωπαϊκών τραπεζών σε διεθνές επίπεδο.

Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν από την Επιτροπή να παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζει να συμβάλει στο έργο της BCBS,, προκειμένου να μην επηρεαστεί η ικανότητα των τραπεζών να παρέχουν δάνεια στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Το σχετικό ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3