Κόσμος

Αναταραχή στην Ονδούρα

Η αστυνομία επενέβη για να απομακρύνει 4.000 οπαδούς του ανατραπέντος προέδρου που επέστρεψε χθες μυστικά στη χώρα.

Ο Μανουέλ Ζελάγια είχε βρει καταφύγιο στην πρεσβεία της Βραζιλίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οπαδοί του συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της πρεσβείας, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. 
    Οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού της ντε φάκτο κυβέρνησης η οποία εξόρισε τον Ζελάγια μετά το πραξικόπημα της 28ης Ιουνίου, επιχείρησαν να απομακρύνουν τις 4.000 κόσμου πετώντας δακρυγόνα και χτυπώντας τους με ρόπαλα. Η ζώνη της πρεσβείας εκκενώθηκε και θύμιζε πεδίο μάχης.
    Μετά την εκδίωξη των διαδηλωτών, οι στρατός της Ονδούρας τοποθέτησε πολύ ισχυρά μεγάφωνα στραμμένα προς την πρεσβεία που μετέδιδαν σε πολύ μεγάλη ένταση τον εθνικό ύμνο της χώρας, δήλωσε ο ίδιος ο Ζελάγια στο δίκτυο CNN.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αφιξή του ο Μανουέλ Ζελάγια είχε απευθύνει δραματικό μήνυμα προς τους συμπατριώτες του:
“σήμερα επιστρέφω στη γενέτειρά μου και λέω στο λαό που με εξέλεξε: ας αποκαταστήσουμε την δημοκρατία που είναι δική μας και κανείς δεν μπορεί κανείς να μας την στερήσει”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς