Κόσμος

Ανατροπή! Δεν έδωσε εντολή ο ISIS για την επίθεση του Λούβρου

O άνδρας που επιτέθηκε εναντίον στρατιωτών με ματσέτα στο μουσείο Λούβρο στο Παρίσι είπε στην αστυνομία ότι ενστερνίζεται τα πιστεύω του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν διέπραξε την επίθεση έπειτα από εντολή των Τζιχαντιστών.

Ο Αιγύπτιος Αμπντάλα Ρέντα αλ Χαμάχμι, 29 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά όταν όρμησε εναντίον μιας ομάδας στρατιωτών την 3η Φεβρουαρίου, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος). Ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ περιέγραψε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Ο Χαμάχμι, ο οποίος μετέφερε σπρέι μπογιάς στο σακίδιό του, είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να καταστρέψει τους πίνακες στο μουσείο για να «πάρει εκδίκηση για το λαό της Συρίας», σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο 29χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά την επίθεση και χθες το βράδυ γνωστοποιήθηκε ότι η υγεία του «επιδεινώθηκε ραγδαία». Μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα επισήμανε ότι αν και ο ίδιος δηλώνει υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαίωσε ότι δεν του δόθηκαν οδηγίες από την οργάνωση και δεν έχει ορκιστεί επίσημα πίστη σε αυτήν.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Αιγύπτιος έστειλε δύο εμβάσματα, 3.000 και 2.000 ευρώ προς έναν Αιγύπτιο στην Πολωνία τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να «αρπάξει» τη Γροιλανδία με 4 απλά βήματα - Ανάλυση Politico
Η επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία δεν αποτελεί πλέον απλώς μια αμφιλεγόμενη ιδέα, αλλά αποτελεί ένα πολυεπίπεδο σχέδιο με σαφή στάδια, που θυμίζει σε ανησυχητικό βαθμό τη ρωσική επεκτατική στρατηγική
Δανική σημαία κυματίζει δίπλα στο άγαλμα του Χανς Έγκεντε στο Νουούκ της Γροιλανδίας 9
Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του: «Η Βενεζουέλα “παραδίδει” 50 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο στις ΗΠΑ»
Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε περίπου κατά 1 δολάριο ανά βαρέλι, ή λίγο κάτω από 2%, στα 56 δολάρια, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τραμπ στο Truth Social
Ντόναλντ Τραμπ
Τα σχέδια του Τραμπ για να κατακτήσει τη Γροιλανδία: Ο αμερικανικός στρατός είναι «πάντα μία επιλογή»
«Η απόκτηση της Γροιλανδίας είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή των αντιπάλων μας στην περιοχή της Αρκτικής», λέει ο Λευκός Οίκος - Από το 1867 και την πρώτη απόπειρα των ΗΠΑ, έως το 2026
Στρατιωτικές δυνάμεις της Δανίας στη διάρκεια άσκησης στο Κανγκερλουσουάκ της Γροιλανδίας 30