Κόσμος

Ανατροπή στη Γερμανία! Πιο δημοφιλής η Καρενμπάουερ από τη Μέρκελ!

Η νέα ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ είναι πιο δημοφιλής στη Γερμανία από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid για την εφημερίδα Bild am Sonntag το 45% των ερωτηθέντων στη Γερμανία θα επιθυμούσε να δει την κ. Καρενμπάουερ να παίζει κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας την επόμενη χρονιά.

Αντίθετα το 40% των ερωτηθέντων στη Γερμανία θέλουν να συνεχίσει και η Μέρκελ να παίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Επίσης ένας στους τρεις γερμανούς (33%) θεωρεί ότι ο Φρίντριχ Μερτς, που ηττήθηκε από την Κραμπ-Καρενμπάουερ στις εσωκομματικές εκλογές, πρέπει να έχει βασικό ρόλο την επόμενη χρονιά.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας YouGov, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει να παραμείνει η Μέρκελ στην καγκελαρία μέχρι τη λήξη της θητείας της, το 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος 1
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα