Κόσμος

Αναβλήθηκε για αύριο η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο δικαστής που έχει αναλάβει την εκδίκαση της τελευταίας αστικής αγωγής της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέβαλε τη δίκη έως αύριο (23.01.2023), αφότου ένας ένορκος είπε πως νιώθει αδιάθετος και οι γονείς μίας από τους δικηγόρους του Τραμπ βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό. 

Ο δικαστής Λούις Κάπλαν στο Μανχάταν δήλωσε πως ένας εκ των 9 ενόρκων νιώθει πως έχει πυρετό και ναυτία και του είπε να υποβληθεί σε εξέταση για COVID.

Την ίδια ώρα, η Αλίνα Χάμπα, δικηγόρος του Τραμπ, κατέθεσε πως ανέβασε πυρετό το Σαββατοκύριακο, αφότου δείπνησε με τους γονείς της την Παρασκευή. Η ίδια όσο και ο έτερος δικηγόρος Μάικλ Μαντάιο βγήκαν αρνητικοί σήμερα σε τεστ για κορονοϊό.

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προκριματικές εκλογές μετέβη σήμερα το πρωί τοπική ώρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να παραστεί στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση, μια διαδικασία που κίνησε μια συγγραφέας τον οποίο κατηγόρησε για βιασμό.

Την παραμονή της ψηφοφορίας για τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχετο να καταθέσει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του αντιμέτωπος με την πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle Ε. Τζιν Κάρολ, η οποία έχει ήδη πετύχει σε αστικό δικαστήριο την καταδίκη του δισεκατομμυριούχου το 2023 και την επιδίκαση αποζημίωσης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για σεξουαλική επίθεση το 1996 και συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από την οικία του στον ουρανοξύστη Τραμπ σήμερα το πρωί για να μεταβεί στο δικαστήριο του Μανχάταν, όπου έφθασε λίγο μετά η αυτοκινητοπομπή του.

Παρά την πρώτη ομόφωνη ετυμηγορία, τον Μάιο του 2023, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε να δυσφημίζει και να προσβάλει τη συγγραφέα, την οποία έχει χαρακτηρίσει «τρελή», με μια «ψεύτικη ιστορία», την οποία δεν έχει «ποτέ δει στη ζωή του».

Η δεύτερη δίκη προέκυψε από τη μήνυση που κατέθεσε για συκοφαντική δυσφήμιση η Ε. Τζιν Κάρολ, με αφορμή τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο του 2019, όταν εκείνη τον κατηγόρησε πρώτη φορά για βιασμό σε ένα βιβλίο.

Τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, o Τραμπ είχε δηλώσει πως η Κάρολ, που δεν «ήταν του γούστου του», επινόησε τα πάντα για να «πουλήσει ένα νέο βιβλίο». Εκείνη η ακροαματική διαδικασία είχε καθυστερήσει, όμως η δεύτερη αυτή δίκη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Η Ι. Τζιν Κάρολ ζητάει αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για ηθική και επαγγελματική ζημία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Λίστα εξόντωσης» του Ισραήλ για τους δράστες της 7ης Οκτωβρίου – Το σχέδιο καταδίωξης της Χαμάς και η μυστική μονάδα «NILI»
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν καταρτίσει εκτενή λίστα υπόπτων που συνδέονται με τις επιθέσεις της Χαμάς, με στόχο τη σύλληψη ή εξουδετέρωσή τους
Μαχητές της Χαμάς στη Γάζα
Αδελφές οι τρεις γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές στη θάλασσα στο Μπράιτον - Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου
Οι σοροί τους ανασύρθηκαν τα ξημερώματα της 13.05.2026 - Η αστυνομία έχει ήδη εξετάσει εκατοντάδες ώρες υλικού από κάμερες ασφαλείας και πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες στην παραλιακή περιοχή
Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές οι τρεις αδελφές στο Μπράιτον
Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Μόντρεαλ - Δεν του επετράπη η είσοδος στις ΗΠΑ γιατί μετέφερε ύποπτο κρούσμα Έμπολα
Ο επιβάτης της πτήσης της Air France την Τετάρτη προερχόταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου έχει κηρυχτεί επιδημία του Έμπολα, είναι ασυμπτωματικός
Boeing 787 Dreamliner Air France landing at Chalon Vatry airport for a training flight
Στο «χείλος» συμφωνίας ή νέας σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν: Το παρασκήνιο του καβγά Τραμπ – Νετανιάχου και το «θα κάνει ό,τι θέλω»
Παρά τις πιέσεις του Νετανιάχου για επιστροφή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο Τραμπ - τουλάχιστον προς το παρόν - δίνει προτεραιότητα στη διπλωματική οδό - Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν
Ντόναλντ Τραμπ
Η Βανέσα Τραμπ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Παραμένω αισιόδοξη»
Η 48χρονη πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέφερε πως βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία με τους γιατρούς της, έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια και τα πέντε παιδιά της
Βανέσα Τραμπ
CNN: Πώς η δίωξη του Ραούλ Κάστρο μπορεί να οδηγήσει στον πόλεμο ΗΠΑ και Κούβα – Προετοιμάζεται να δεχθεί επίθεση η Αβάνα
O πρόεδρος της Κούβας απειλεί με μακελειό στην περίπτωση εισβολής στην χώρα – Το παράδειγμα της Βενεζουέλας και η «βοήθεια» που θέλει να προσφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στους Κουβανούς
Ραούλ Κάστρο