Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Άνδρας βγαίνει ζωντανός μέσα από τις φλόγες στις μεγάλες φωτιές στην Ισπανία

Άνδρας βγαίνει ζωντανός μέσα από τις φλόγες στις μεγάλες φωτιές στην Ισπανία

Ο Άνχελ Μάρτιν Αρτζόνα βγήκε ζωντανός μέσα από μια τεράστια πυρκαγιά στην πόλη Ταμπάρα της Ισπανίας. Δρώντας σαν πραγματικός ήρωας έσκαβε μια τάφρο σε ένα χωράφι για να βοηθήσει να σταματήσει η φωτιά που πλησίαζε την πόλη του, όταν μια «θάλασσα» από φλόγες τον κάλυψε. 

Πλάνα του Reuters, τον έδειξαν να οδηγεί τον εκσκαφέα του στην βορειοδυτική Ισπανία, μέχρι τη στιγμή που οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς άρχισαν να τυλίγουν το μηχάνημα, αναγκάζοντάς τον να τρέξει για να σωθεί.

Ο Άνχελ Μάρτιν Αρτζόνα μάλιστα, μέσα στην βιασύνη του να αποφύγει τις φλόγες, σκόνταψε και έπεσε. Έπειτα, συνέχισε να τρέχει και να τρέχει, με το παντελόνι του να αρπάζει φωτιά και έναν πυροσβέστη με προστατευτικό εξοπλισμό να τον ακολουθεί. 

Ο Αρτζόνα, που είναι ιδιοκτήτης μιας αποθήκης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, έχοντας σοβαρά εγκαύματα μετά τη δραματική του απόδραση, δήλωσε στο Reuters ο φίλος του, μηχανικός, Χουάν Λοζάνο.

«Θα μπορούσε να είχε κάψει τα πάντα, απολύτως τα πάντα. Δεν έγινε επειδή υπάρχουν καλοί επαγγελματίες και άνθρωποι που μπορούν να μας προστατέψουν», είπε ο Χουάν Λοζάνο.

Επιβάτες περικυκλώθηκαν από τις φλόγες ενώ βρίσκονταν μέσα στο τρένο

Άλλη μια συγκλονιστική στιγμή από τις φωτιές της Ισπανίας έρχεται από το εσωτερικό ενός τρένου στη Θαμόρα. Οι επιβάτες του τρένου που διέσχιζε την επαρχία της δυτικής Ισπανίας, σταμάτησαν σε τρομακτικά κοντινή απόσταση από μια πυρκαγιά, με το τραίνο που επέβαιναν να ακινητοποιείται.

Το βίντεο της απρογραμμάτιστης στάσης δείχνει περίπου δώδεκα επιβάτες σε ένα βαγόνι τρένου, όπου γεμάτοι ανησυχία κοιτάζουν τις πελώριες φλόγες, έξω από τα παράθυρα.

Μετά την επίσκεψή του στην περιοχή της Εστρεμαδούρα – που αντιμετώπισε τρείς μεγάλες φωτιές – ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε πως: «Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει. Σκοτώνει ανθρώπους, σκοτώνει τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητά μας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις