Κόσμος

Ανεξάρτητη Καταλονία; “Στοπ” από την ισπανική κυβέρνηση!

Η ισπανική κυβέρνηση θα εμποδίσει οποιαδήποτε προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία για την ανεξαρτησία στην Καταλονία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ινίγο Μέντες ντε Βίγο, μετά την ανακοίνωση από τον επικεφαλής αυτής της βορειοανατολικής ισπανικής περιφέρειας της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την απόσχιση την 1η Οκτωβρίου.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια που εξελίσσεται από μια ανακοίνωση σε γεγονός θα προσβληθεί από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Μέντες ντε Βίγο σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να διεξαχθεί γιατί είναι παράνομο».

Η καταλανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη υπογράψει διάταγμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το οποίο ανακοίνωσε.

Η κεντρική κυβέρνηση έχει εμποδίσει στο παρελθόν προσπάθειες για απόσχιση καταθέτοντας προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνικό πολέμου με 36 νεκρούς άμαχους σε Ινδία και Πακιστάν – Μαίνονται οι εχθροπραξίες και οι βομβαρδισμοί στο Κασμίρ
26 οι νεκροί άμαχοι στο Πακιστάν, ανάμεσά τους και ένα παιδί - Στους 10 οι νεκροί στην Ινδία - Αυξάνεται και ο αριθμός των τραυματιών - Στα πρόθυρα του πολέμου οι 2 χώρες
Στρατός Πακιστάν 3
Ανανεώθηκε πριν 46 λεπτά
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας