Κόσμος

Ανησυχία στο Ισραήλ: Μετά τα νέα μέτρα, τα νέα 791 κρούσματα

Άλλα 791 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε το Ισραήλ το τελευταίο 24ωρο, λίγες ώρες αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Πλέον, τα κρούσματα κορονοϊού στο Ισραήλ έχουν ξεπεράσει τις 30.000 κι έχουν φτάσει τις 30.749. Το τελευταίο 24ωρο, δε, έχασαν τη ζωή τους άλλοι τρεις άνθρωποι με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα να είναι πλέον 334.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 88 από 86, από το σύνολο των 349 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έφθασε τα 12.359, αριθμό που αποτελεί θλιβερό ρεκόρ.

Click4more Κορονοϊός: Αντιμέτωπο με νέο lockdown το Ισραήλ – Κλείνουν πάλι μπαρ νυκτερινά κέντρα και γυμναστήρια

Στον αντίποδα, άλλοι 106 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει στο Ισραήλ να ανέρχεται σε 18.056.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (06.07.2020) η κυβέρνηση Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι επαναφέρει σε ισχύ μέτρα που είχαν ήδη αρθεί για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας: αποφάσισε να κλείσουν άμεσα μπαρ, νυκτερινά κέντρα, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Αποφασίστηκε επίσης να κλείσουν οι πισίνες και οι συναυλίες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις να ακυρωθούν.

Τα εστιατόρια δεν θα μπορούν να υποδέχονται παρά έως 20 πελάτες σε κλειστές αίθουσες και άλλους 30 σε εξωτερικούς χώρους. Στις συναγωγές, ο αριθμός των πιστών αποφασίστηκε να περιοριστεί σε 19 το μέγιστο. Στα λεωφορεία δεν θα μπορούν να επιβιβάζονται πάνω από 20 επιβάτες.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ έπρεπε να αντιστρέψει την πορεία που έχει πάρει για να αποφύγει την επιβολή ευρύτερου lockdown το οποίο θα παρέλυε την οικονομία, την ώρα που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%.

Η Τράπεζα του Ισραήλ, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, προέβλεψε χθες ότι η ισραηλινή οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6%.

Μόλις το 37% των Ισραηλινών δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον τρόπο που η κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου διαχειρίζεται την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, ενώ το 59% δηλώνει το αντίθετο, δείχνει δημοσκόπηση του ενημερωτικού site N12 News, του 12του καναλιού της ισραηλινής τηλεόρασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9