Κόσμος

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στο Παρίσι

Ανοιχτά παραμένουν ακόμα όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Παρίσι που είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν τέσσερα άτομα.

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν οποιαδήποτε υπόθεση στην έρευνά τους για τη φονική επίθεση με μαχαίρι στην αστυνομική διεύθυνση στο Παρίσι, ανέφεραν σήμερα οι αρχές.

Ένας 45χρονος βοηθός πληροφορικάριος σκότωσε χθες Πέμπτη τρεις αστυνομικούς και έναν διοικητικό υπάλληλο μέσα στο κτίριο της αστυνομίας του Παρισιού προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από έναν αστυνομικό.

Γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο επιτιθέμενος είχε μεταστραφεί στο Ισλάμ πριν από 18 μήνες. Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει οτιδήποτε σχετικά με ένα πιθανό κίνητρο για την επίθεση και είπαν πως εξακολουθούν να προσπαθούν να ανακαλύψουν αν υπάρχει κάποια σύνδεση με την τρομοκρατία.

«Καμία υπόθεση δεν αποκλείεται σε αυτό το στάδιο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλεμάν. Είπε ότι δεν θα απαντούσε σε περισσότερες ερωτήσεις για το θέμα.

Η επίθεση σημειώθηκε στο ιστορικό Ιλ ντε λα σιτέ στον ποταμό Σηκουάνα κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η γαλλική πρωτεύουσα συνταράχθηκε από βίαιες επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες.

Συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις και πυροβολισμοί από ισλαμιστές μαχητές τον Νοέμβριο του 2015, στο θέατρο Μπατακλάν και άλλα σημεία στην περιοχή του Παρισιού είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι στις πιο φονικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σακίδιο έκτακτης ανάγκης αν ακουστούν σειρήνες στην Κύπρο – Οι οδηγίες προς τους πολίτες από το υπουργείο Εσωτερικών
«Δημιούργησε, προληπτικά, το δικό σου σακίδιο έκτακτης ανάγκης με βασικά προϊόντα, το οποίο θα μπορείς εύκολα να μεταφέρεις σε καταφύγιο, στο ενδεχόμενο που θα δοθούν σχετικές οδηγίες»  αναφέρει η ανακοίνωση
Σακίδιο έκτακτης ανάγκης
Το βασίλειό τους για ένα ιδιωτικό τζετ: Οι ζάμπλουτοι του πλανήτη πληρώνουν ακόμα και 350.000 δολάρια για να φύγουν από τον Κόλπο
Η Σαουδική Αραβία αποτελεί τη μόνη διέξοδο για όλους αυτούς οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στον Κόλπο και αναζητούν ένα ασφαλές πέρασμα από την περιοχή
ιδιωτικό τζετ
Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: Η Ελλάδα θα δώσει όποια βοήθεια μπορεί στην Κύπρο
«Η Ελλάδα θέλει να δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεση της να παράσχει κατά το δυνατό, μέσα στα πλαίσια των δυνάμεων και των δυνατοτήτων της, όποια βοήθεια μπορεί στην Κύπρο» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Κίνα: Τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο – Νόμιμο δικαίωμα της Τεχεράνης για ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας
Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν και να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του πολέμου
Κατεστραμμένο αστυνομικό τμήμα στην Τεχεράνη από τους ισραηλινούς και αμερικανικούς βομβαρδισμούς