Κόσμος

Αντιδράσεις για την βράβευση του Μπολσονάρο στη Νέα Υόρκη

Ενοχλημένο εμφανίζεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη για την βράβευση του Ζαιχ Μπολσονάρο στους χώρους του.

Και αυτό γιατί δεν είχε ενημερωθεί πως η κράτηση του χώρου από Αμερικανο-βραζιλιανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, έγινε για να τιμηθεί ο Μπολσονάρο ως πρόσωπο της χρονιάς στη Βραζιλία.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαιχ Μπολσονάρο θα παραλάβει το βραβείο του στη διάρκεια ενός δείπνου-γκαλά που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου ενώπιον τουλάχιστον 1.000 ατόμων.

Οι θέσεις και η πολιτική του βραζιλιάνου πρωθυπουργού αναφορικά με το περιβάλλον και τους αυτόχθονες πληθυσμού προκαλεί πολλές αντιδράσεις τόσο στο χώρα του όσο και στο εξωτερικό.

«Για αυτό το εξωτερικό και ιδιωτικό γεγονός στη διάρκεια του οποίου ο νυν πρόεδρος της Βραζιλίας θα τιμηθεί είχε γίνει κράτηση προτού γίνει γνωστό το όνομα του βραβευθέντος. Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι και εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε», ανάρτησε το μουσείο στο twitter.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τον ιστότοπο Gothamist, υπέρμαχοι της σωτηρίας του περιβάλλοντος εκτιμούν πως είναι «θλιβερά ειρωνικό το ότι ένας άνδρας πρόθεση του οποίου είναι να καταστρέψει έναν από τους πιο ανεκτίμητους φυσικούς πόρους στον κόσμο (τον Αμαζόνιο) θα αναγορευθεί Πρόσωπο της χρονιάς σε έναν χώρο που είναι αφιερωμένος στον εορτασμό της φύσης»..

Σε άρθρο στην εφημερίδα Le Monde, 13 εκπρόσωποι αυτοχθόνων πληθυσμών από διάφορες ηπείρους καταγγέλλουν τις «επιθέσεις» του προέδρου Μπολσονάρο και προειδοποιούν για «τις απαρχές μιας Αποκάλυψης».

«Η κυβέρνηση αυτή θέλει να μονοπωλήσει όλο τον Αμαζόνιο, να τον αφαιμάξει ακόμη περισσότερο κατασκευάζοντας νέους δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές», αναφέρει το δημοσίευμα καθώς ο Μπολσονάρο με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τροποποίησε πολλούς νόμους για το περιβάλλον και τους κατέστησε ευνοϊκότερους για αγροτική και μεταλλευτική εκμετάλλευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λονδίνο: Πάνω από 400 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε συγκέντρωση υπέρ της Palestine Action – «Δεν είμαστε τρομοκράτες»
«Οι αστυνομικοί μας υπέστησαν χτυπήματα, φτυσίματα και εκσφενδονίστηκαν αντικείμενα εναντίον τους από διαδηλωτές» ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία Λονδίνου
Διαδηλωτές υπέρ της «Palestine Action»
Κιμ Τζου Αε: Η μυστηριώδης διάδοχος της Βόρειας Κορέας – Φοράει γυαλιά ηλίου Gucci και ρολόγια Cartier
Η ηλικία της παραμένει άγνωστη και σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό για τη ζωή της, αλλά η Κιμ Τζου Ε, κόρη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος
Κιμ Τζου Ε και Κιμ Γιονγκ Ουν
5
Τρεις νεκροί ανάμεσά τους και ένα παιδί από ρωσική επίθεση με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο
Από την επίθεση των Ρώσων που άρχισε με drones και ακολούθησαν βαλλιστικοί πύραυλοι ξέσπασε πυρκαγιά σε κυβερνητικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, ενώ χτυπήθηκε και πολυκατοικία
Κτίριο που χτύπησαν Ρώσοι στο Κίεβο