Κόσμος

Αντιμέτωπο με τη φτώχεια το 28,4% των Ιταλών

“Καμπανάκι” απο το ινστιτούτο στατιστικής Istat που δημοσίευσε στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας, αναφέροντας πως το ένα τέταρτο των Ιταλών κινδυνεύει να βρεθεί κάτω απο το όριο της φτώχειας.

Τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της Ιταλίας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα επιβεβαιώνουν ότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση, κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της προεκλογικής περιόδου.

Πάνω από το ένα τέταρτο των ιταλών –το 28,4%– κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με έκθεση του εθνικού ινστιτούτου στατιστικής Istat.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο παρουσίασε σε ετήσια βάση πτώση 6,2%. Πρόκειται για την δέκατη τέταρτη συνεχόμενη συρρίκνωση της ιταλικής βιομηχανικής παραγωγής.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται και στα αρνητικά δεδομένα για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία: τους πρώτους δέκα μήνες του 2012, οι πωλήσεις περιορίστηκαν κατά 20,1%.

Το ιταλικό ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους υπέστη συρρίκνωση 2,4% σε ετήσια βάση.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, τέλος, από το 2007 μέχρι το 2011, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι δεκαπέντε υπαλλήλους αντιμετώπισαν συνολική αύξηση των φόρων 7.000 ευρώ στην περιφέρεια του Μιλάνου και 4.500 χιλιάδων ευρώ στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.

Διαβάστε

3,4 εκ. ‘Eλληνες ζουν τον εφιάλτη της φτώχειας!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
7