Κόσμος

Απαγορεύουν τους “εκατόνταρχους” στα ιστορικά μνημεία της Ρώμης

Ο Φραντσέσκο Πάολο Τρόνκα, ο προσωρινός διαχειριστής στο δημαρχιακό θώκο της Ρώμης μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, απαγόρευσε την παρουσία ψεύτικων εκατόνταρχων γύρω από τα ιστορικά μνημεία της πόλης ενόψει του Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνίας που ετοιμάζεται να γιορτάσει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Το δημοτικό διάταγμα, που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, απαγορεύει στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι μεταμφιέζονται σε ρωμαίους εκατόνταρχους, να φωτογραφίζονται από τους τουρίστες ή να κινηματογραφούνται έναντι αμοιβής.
“Η απαγόρευση είναι αναγκαία για λόγους ασφαλείας στην πόλη κυρίως γιατί τα άτομα αυτά ενεργούν συχνά κατά τρόπο ανάρμοστο, επίμονο και ενίοτε επιθετικό”, αλλά και για την προστασία της καλλιτεχνικής, ιστορικής και μνημειακής κληρονομιάς”, αναφέρει το διάταγμα.

Ενώ το Ιωβηλαίο έτος της Ευσπλαχνίας, που έχει εξαγγείλει ο Πάπας Φραγκίσκος, θα αρχίσει σε λιγότερο από 15 ημέρες, ο Τρόνκα αποφάσισε να νοικοκυρέψει τις περισσότερο ή λιγότερο νόμιμες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό και που προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Κατά συνέπεια, απαγορεύεται “οποιαδήποτε παρόμοια δραστηριότητα για τη μεταφορά τουριστών”, επειδή πολλά ταξίλατα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης των οποίων οι οδηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν άδεια οδήγησης ούτε ασφάλεια.

Τέλος, το διάταγμα απαγορεύει την αυτόκλητη προσέγγιση πωλητών μέσα στο δρόμο για επισκέψεις με τουριστικά λεωφορεία και την πώληση εισιτηρίων για την πρόσβαση στα μεγαλύτερα μουσεία –μια ιδιαίτερα συχνή εικόνα γύρω από τα μουσεία του Βατικανού κυρίως.

Ο Τρόνκα διορίστηκε την 1η Νοεμβρίου από την ιταλική κυβέρνηση για να αντικαταστήσει τον (κεντρο-δεξιό) δήμαρχο της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε σειρά σκανδάλων.
Ο Τρόνκα, αρμόδιος για τη διαχείριση τρεχουσών υποθέσεων μέχρι τις δημοτικές εκλογές οι οποίες πιθανόν να διεξαχθούν την άνοιξη του 2016, αναμένεται κυρίως να ασχοληθεί με τη διαχείριση των τελευταίων προετοιμασιών ενόψει του Ιωβηλαίου, του αγίου έτους των Καθολικών που θα αρχίσει στις 8 Δεκεμβρίου και θα παραταθεί έως τις 20 Νοεμβρίου 2016 και το οποίο θα προσελκύσει εκατομμύρια προσκυνητές στην αιώνια πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν βομβάρδισε μονάδα αφαλάτωσης και στρατιωτική βάση στο Κουβέιτ – Νεκρός κυανόκρανος στον Λίβανο
10 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν από ιρανικό πλήγμα στο Κουβέιτ – Αναχαιτίσεις drones και πυραύλων στη Σαουδική Αραβία – Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η Τεχεράνη του στέλνει δώρο 20 τάνκερ
Καπνός
Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν μας έδωσε 20 τάνκερ γεμάτα πετρέλαιο – Αποδέχτηκαν τα περισσότερα από τα 15 σημεία του σχεδίου μας
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε πως θεωρεί ότι επήλθε «αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν με τους ακατάπαυστους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ από τα τέλη Φεβρουαρίου
O Ντόναλντ Τραμπ στο Air Force One 22
Μέση Ανατολή: Από τη δολοφονία Χαμενεΐ στο σχέδιο των 15 σημείων Τραμπ – Όλα όσα έχουν συμβεί στις 30 ημέρες πολέμου
Τα σημαντικότερα γεγονότα στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή τις 30 ημέρες του πολέμου - Πιο σκληρό από όσο περίμεναν ΗΠΑ και Ισραήλ το Ιράν, αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα
Ένα σύννεφο καπνού υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη του Ιράν