Κόσμος

Απέραντο νεκροταφείο η Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 25.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι άφησαν, τις τελευταίες 24 ώρες, την τελευταία τους πνοή στη Βραζιλία, νικημένοι από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός.

Μετά τους 1.086 θανάτους της τελευταίας μέρας, ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας στη Βραζιλία έχει φτάσει τους 25.598 και παντού στη χώρα στήνονται αυτοσχέδια νεκροταφεία.

Η Βραζιλία είναι μακράν της δεύτερης η χώρα που δέχεται το πιο βαρύ πλήγμα στη Λατινική Αμερική. Βιώνει το τρέχον διάστημα ραγδαία άνοδο της επιδημιολογικής καμπύλης, με 411.821 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον SARS-CoV-2. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν άλλα 20.599 κρούσματα.

Click4more Ξεπέρασαν τους 350.000 οι νεκροί από κορονοϊό σε όλο τον κόσμο

Και ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει. Επιστήμονες επιμένουν πως οι αριθμοί που ανακοινώνονται επίσημα είναι πολύ κατώτεροι των πραγματικών.

Αυτή είναι η έκτη φορά που η Βραζιλιία των 210 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων ξεπερνά τους 1.000 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο αφότου η πανδημία επιταχύνθηκε, την περασμένη εβδομάδα. Ο πιο βαρύς ημερήσιος απολογισμός — 1.188 θάνατοι — καταγράφηκε στις 21 Μαΐου.

Η πολιτεία Σαν Πάολο, η πλουσιότερη και πολυπληθέστερη της Βραζιλίας, παραμένει η κυριότερη εστία της πανδημίας, με 6.712 νεκρούς και 89.483 κρούσματα μόλυνσης, ενώ ακολουθεί η πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο, η οποία θρηνεί 4.605 νεκρούς και καταγράφει 42.398 κρούσματα.

Σε αυτές τις δύο πολιτείες, οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν φθάσει το τελευταίο διάστημα στα όρια του κορεσμού, όπως και σε περιοχές στο βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα της γιγαντιαίας χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άγρια γυναικοκτονία στο Μιλάνο - 52χρονος σκότωσε με δεκάδες μαχαιριές την 29χρονη πρώην σύντροφό του
Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, όταν οι αστυνομικοί παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο διαμέρισμα, βρήκαν την κοπέλα νεκρή και τον γυναικοκτόνο τραυματισμένο στο λαιμό, καθώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
Ιταλός αστυνομικός
Το Ισραήλ ανοίγει το περάσμα στη Ράφα – Νετανιάχου: «Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί αλλιώς θα ξεσπάσει κόλαση»
«Πρώτον, η Χαμάς πρέπει να παραδώσει τα όπλα της. Και δεύτερον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εργοστάσια όπλων μέσα στη Γάζα. Δεν υπάρχει λαθρεμπόριο όπλων στη Γάζα. Αυτό είναι αφοπλισμός», είπε ο Νετανιάχου
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Ράφα 1
Η εύθραυστη ισορροπία στη Γάζα: «Αγκάθια» της συμφωνίας ο αφοπλισμός, οι χαμένοι σοροί και η ανθρωπιστική βοήθεια
Σήμερα η Χαμας παραδίδει τέσσερις σορούς και έτσι ο αριθμός των νεκρών ομήρων που θα έχει επαναπατριστεί θα φθάσει τους 12, ενώ θα απομένουν στη Λωρίδα της Γάζας 16
Ισραηλινοί αστυνομικοί χαιρετούν οχήματα που μεταφέρουν τις σορούς τεσσάρων νεκρών ομήρων