Κόσμος

Απίστευτο! Η μπάλα που δώρισε ο Πούτιν στον Τραμπ είχε πομπό τσιπάκι

Ένα τσιπ με μια μικροσκοπική κεραία που μεταδίδει σήμα σε τηλέφωνα που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση έκρυβε η μπάλα ποδοσφαίρου που χάρισε ο Βλ. Πούτιν στον Ντ. Τραμπ μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Μέχρι να αποδειχτεί ότι το τσιπάκι, αντί να είναι μια συσκευή υποκλοπής, διαφημίζει τις μελλοντικές μπάλες ποδοσφαίρου της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas, τα σενάρια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παρέλαβε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν μπάλα – κατάσκοπο… πήραν φωτιά.

Μάλιστα ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, έφθασε στο σημείο να γράψει στο Twitter του το εξής:

“Θα έλεγχα την μπάλα ποδοσφαίρου για να διαπιστώσω αν είχε συσκευή υποκλοπής και δεν θα την άφηνα ποτέ να μπει στον Λευκό Οίκο”.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής των δύο ηγετών στο Ελσίνκι, το δώρο του Ρώσου προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του κίνησε σε πολλούς τις υπόνοιες, μήπως στην μπάλα αυτή είχε τοποθετηθεί κοριός.

Στις φωτογραφίες από την συνέντευξη Τύπου, που δείχνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δίνει την μπάλα στον Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται το λογότυπο της εταιρίας στο οποίο αναγράφεται ότι περιέχει ένα τσιπ NFC (Near field communication) ασύρματης μετάδοσης.

Τι λέει η Adidas για την μπάλα – μυστήριο του Πούτιν στον Τραμπ

Το τσιπ NFC τοποθετείται μέσα στην μπάλα κατά την διάρκεια της κατασκευής της κάτω από το λογότυπο, και το οποίο μοιάζει με σήμα WiFi, σύμφωνα με την ιστoσελίδα της Adidas.

Το ηλεκτρονικό εξάρτημα επιτρέπει στους φιλάθλους, να έχουν πρόσβαση σε βίντεο, σε αγώνες και άλλα στοιχεία όταν βάζουν τα κινητά τους στην μπάλα σε απόσταση 10 εκατοστών. Η μπάλα αρχικά πωλούνταν μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας στην τιμή των 165 δολαρίων και 83 $ τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Adidas αρνήθηκε να σχολιάσει αν το τσιπάκι μπορεί να είναι φορέας μέσω του οποίου οι Ρώσοι μπορούν να χακάρουν. Σύμφωνα δε με την ιστοσελίδα της εταιρίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τροποποιηθεί.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έλεγξαν την μπάλα ποδοσφαίρου.

“Αυτή η μπάλα ποδοσφαίρου πέρασε τη διαδικασία ελέγχου, όπως γίνεται με όλα τα δώρα”, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς προσθέτοντας ότι “δεν θα επεκταθούμε περισσότερο στις διαδικασίες που αφορούν την ασφάλεια”. Δεν απάντησε επίσης στο σχετικό ερώτημα για το αν διαπιστώθηκαν κάποιες τροποποιήσεις στην μπάλα, ή στο που θα φυλάσσεται στη συνέχεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 8
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει «εγκληματικό και παράνομο» σχέδιο των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση ανάπτυξης στρατευμάτων
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προετοιμάζει επίθεση κατά της χώρας του, μετά την ανακοίνωση της μαζικής ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων στην Καραϊβική
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο 2
Η Γκισλέιν Μάξγουελ «αθώωσε» τον Ντόναλντ Τραμπ για την εμπλοκή του στην υπόθεση Επστάιν - «Δεν έκανε κάτι ανάρμοστο»
«Δεν πιστεύω ότι αυτοκτόνησε», είπε για τον θάνατο του Επστάιν - Η 63χρονη δήλωσε πως δεν υπάρχει «λίστα πελατών», στην οποία φέρεται πως εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, ο Μπιλ Κλίντον, ο πρίγκιπας Άντριου και ο Μπιλ Γκέιτς
Τζέφρι Επστάιν / Γκισλέιν Μάξγουελ 1
Νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας μετά από δηλώσεις Σαλβίνι για τον Μακρόν – Κλήθηκε η Ιταλίδα πρέσβης
Το Παρίσι κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας μετά από δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι που κρίθηκαν «απαράδεκτες», οι οποίες στόχευαν άμεσα τον Εμανουέλ Μακρόν και τη στήριξή του στην αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία
Ο Ματέο Σαλβίνι 11