Κόσμος

Απίστευτοι συμβολισμοί στο μενού των ηγετών Βόρειας και Νότιας Κορέας [pics]

Κρύα νούντλς από ένα διάσημο εστιατόριο της Πιονγιάνγκ και άλλα "συμβολικά" πιάτα θα σερβισριστούν στο δείπνο μετά την ιστορική Σύνοδο Κορυφής Βόρειας και Νότιας Κορέας. Η αλήθεια είναι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Μουν Τζε Ιν θα φάνε καλά.

Το μενού περιλαμβάνει και πιάτα με ρύζι και θαλασσινά από τις ιδιαίτερες πατρίδες του νοτιοκορεάτη ηγέτη Μουν Τζε Ιν και των δυο προκατόχων του, Κιμ Ντε Γιούνγκ και Ρου Μου Χιούν που είχαν επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ στις δυο προηγούμενες συνόδους.  Το μενού οπως λένε οι ειδήμονες έχει απαρτισθεί από πιάτα που θα τιμήσουν όσους εργάσθηκαν υπέρ της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο. Τα κρύα νουντλς, ή “naengmyeon” όπως λέγονται στα κορεατικά είναι το παραδοσιακό πιάτο της Βόρειας Κορέας. Μάλιστα η Βόρεια Κορέα έστειλε μια μηχανή παρασκευής νούντλς μετά από αίτημα της Νότιας Κορέας.  Μαζί με την μηχανή και ένας βορειοκορεάτης σεφ θα ετοιμάσει για τους δυο ηγέτες τα κρύα νουντλς.

korea menu
Τα κρύα νούντλς με το περίεργο όνομα

Δυο από τα πιάτα, που θα είναι ψητό χριστόψαρο (John Dory fish) και τηγανίτες πατάτας, που οι ελβετοί το ονομάζουν “rosti”, θα σερβιριστούν για να τιμήσουν την παιδική ηλικία του Μουν που μεγάλωσε στην παραλιακή πόλη του Μπουσάν και του Κιμ που μεγάλωσε σε οικοτροφείο στην Ελβετία.

Το ψητό χριστόψαρο
Το ψητό χριστόψαρο
Οι τηγανίτες πατάτας
Οι τηγανίτες πατάτας

Επίσης, οι δυο ηγέτες θα φάνε ψητό μοσχάρι από μια φάρμα όπου ο αείμνηστος επίτιμος πρόεδρος της Hyundai, Τσουνγκ Γιου Γιούνγκ εξέθρεψε ένα κοπάδι από αγελάδες που δώρισε στη Βόρεια Κορέα το 1998.

Το μοσχάρι του Χιουντάι
Το μοσχάρι του… Χιουντάι

Επίσης, θα σερβιριστεί μια παραδοσιακή κορεάτικη σαλάτα με χταπόδι από την γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης συνθέτη Γιουν Ι Σανγκ. Ο Γιουν ταξίδεψε στο Βορρά πολλές φορές για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της κλασσικής μουσικής και ηγήθηκε μια ομάδας από νοτιοκορεάτες μουσικούς που έδωσαν κοινή συναυλία με βορειοκορεάτες το 1990. Το δείπνο θα συνοδεύσουν για τις απαραίτητες προπόσεις δυο διαφορετικά παραδοσιακά ποτά: το “myeoncheon dugyeonju,” ένα ποτό από αζαλέες και ρύζι και “munbaesool,” ένα απόσταγμα από τον Βορρά.

korea menu

πηγη: Yonhapnews

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6