Κόσμος

Από την Κροατία στη Βραζιλία με ιστιοπλοϊκό για φιλανθρωπικό σκοπό

Ένα θαλάσσιο ταξίδι, με "κυρίαρχο" χαρακτηριστικό την αλληλεγγύη, την αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, ξεκίνησαν ο οφθαλμίατρος Ντράζεν Γκργκιτς και ο ναυτικός Μπράνιμιρ Βλάγιο, "ενώνοντας" την πόλη του Σίμπενικ στην Κροατία με τη Βραζιλία.

Στόχος του ιστιοπλοϊκού αυτού εγχειρήματος, που έχει φιλανθρωπικό σκοπό, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για το Παιδικό Χωριό SOS στην Κροατία (SOS Children’s Village Croatia) και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη θαλάσσια ρύπανση.

Το ταξίδι των δύο ανδρών, για το οποίο δηλώνουν και οι δύο ενθουσιασμένοι, ξεκίνησε από την προκυμαία του Σίμπενικ, με τις οικογένειες και τους φίλους τους να τους αποχαιρετούν και να τους εύχονται ό,τι καλύτερο για την ολοκλήρωση του στόχου τους. Εάν οι καιρικές συνθήκες αποδειχθούν ευνοϊκές, οι δύο άνδρες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο Σιμπένικ το Πάσχα του 2020, δηλαδή στα μέσα Απριλίου.

Η διαδρομή δεν είναι εύκολη, λόγω του ψυχρού καιρού στη Μεσόγειο, ωστόσο, οι άνεμοι είναι ευνοϊκοί, δήλωσε ο κ. Γκργκιτς πριν από την έναρξη του ταξιδιού. Το ιστιοφόρο είναι εφοδιασμένο με ένα τόνο τροφής και άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα για αυτό το ταξίδι και πάνω απ’ όλα με τις ευχές όλων για την επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει οι δύο φίλοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρετίζει τη δέσμευση του Τραμπ για το τέλος στον πόλεμο στη Γάζα και την απελευθέρωση όλων των ομήρων
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συμβάλλει σε μία διαρκή ειρήνη στην περιοχή βασισμένη στη λύση των δύο κρατών επί τη βάσει των πρόσφατων σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ
Εμανουέλ Μακρόν