Κόσμος

Αποκαλύψεις από την Άγκυρα για τους S-400!

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο και κάπως έτσι οι εξελίξεις για τα πυραυλικά συστήματα "τρέχουν".

Η διαδικασία ανάπτυξης των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 επί τουρκικού εδάφους θα ξεκινήσει στον Οκτώβριο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, επισημαίνοντας ότι η αγορά των S-400 ήταν «αναγκαστικό μέτρο».

Η ενημέρωση για τους S-400

«Η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, η πολεμική αεροπορία μελετάει σε ποιες περιοχές είναι καλύτερο να εγκατασταθούν» δήλωσε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η απόκτηση συγκεκριμένα των ρωσικών αμυντικών συστημάτων «δεν ήταν προτίμηση της Τουρκίας , αλλά αναγκαστικό μέτρο», προσθέτοντας ότι οι S – 400 χρειάζονται «για να διασφαλίσουν την προστασία του πληθυσμού της χώρας»

Ο Ακάρ δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον «συνεχίζουν τις συνομιλίες για τις ενδεχόμενες πωλήσεις στην Τουρκία των αμερικανικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας Patriot».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Το παρασκήνιο της σύλληψης Μαδούρο σύμφωνα με την Washington Post: Το γνώριζε το Βατικανό, αρνήθηκε το καταφύγιο Πούτιν
Ο Μαδούρο δεν «έπιασε τα μηνύματα» Τραμπ να αυτοεξοριστεί από την Βενεζουέλα - Γιατί προτιμήθηκε για την επόμενη ημέρα η Ροντρίγκες που δεν είχε ιδέα για τον σχέδιο των ΗΠΑ
Ο συλληφθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο φτάνει στο ελικοδρόμιο του κέντρου του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο Daniel Patrick Manhattan των Ηνωμένων Πολιτειών
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα