Κόσμος

Αποκεφάλισαν και έκαψαν Χριστιανούς στην Ινδονησία!

Εξτρεμιστές ισλαμιστές που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν τέσσερις χριστιανούς, αποκεφαλίζοντας τον έναν και καίγοντας ζωντανό έναν δεύτερο, σε ένα απομονωμένο χωριό του νησιού Σουλαουέζι, στην Ινδονησία.

Οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με σπαθιά και πυροβόλα, έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στο χωριό Λεμπαντόνγκοα, στο κέντρο του νησιού. Σκότωσαν τέσσερις άνδρες και πυρπόλησαν έξι σπίτια. Σε ένα από αυτά τα κτίρια τελούνταν προσευχές και θρησκευτικές λειτουργίες, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και τα κίνητρα των δραστών δεν είναι σαφή, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Ωστόσο, οι αρχές της χώρας θεωρούν ότι η επίθεση είναι έργο των Μουτζαχεντίν της Ανατολικής Ινδονησίας, μιας ομάδας που εδρεύει στο Σουλαουέζι και είναι μία από τις περίπου 10 ριζοσπαστικές οργανώσεις οι οποίες έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Στο Κεντρικό Σουλαουέζι (πρώην Κελέβη), εδώ και δεκαετίες σημειώνονται βίαια επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ανήκαν στο ΜΙΤ, αφού δείξαμε φωτογραφίες μελών αυτής της οργάνωσης στους μάρτυρες της επίθεσης», είπε ο αστυνομικός διευθυντής Γιόγκα Πριγιαχουτάμα.

Η αυτοσχέδια εκκλησία ήταν άδεια τη στιγμή της επίθεσης. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους βρίσκονταν στα σπίτια τους.

Ο αρχηγός του χωριού, ο Ριφάι, είπε ότι και τα τέσσερα θύματα ήταν άνδρες. Ο ένας μαχαιρώθηκε ο δεύτερος αποκεφαλίστηκε, ο τρίτος σχεδόν αποκεφαλίστηκε και ο τέταρτος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του.

Εάν η επίθεση αυτή είναι πράγματι έργο της ΜΙΤ, θα είναι η πρώτη αφότου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σκότωσε τον ηγέτη της οργάνωσης, πριν από τέσσερα χρόνια. Ένας ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, ο Σίντνεϊ Τζόουνς, είπε ότι το 2018, όταν η πόλη Πάλου του Σουλαουέζι επλήγη από σεισμό και τσουνάμι, πιστεύεται ότι η ΜΙΤ έστειλε μέλη της στην περιοχή, που παρίσταναν τους εθελοντές αλλά στην πραγματικότητα είχαν αναλάβει να στρατολογήσουν νέα μέλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του ISIS στη Συρία - «Θα ανταποδώσουμε» απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ
«Αν στοχεύετε Αμερικανούς οπουδήποτε στον κόσμο, θα περάσετε το υπόλοιπο της σύντομης ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα σας κυνηγήσουν, θα σας βρουν και θα σας σκοτώσουν χωρίς έλεος» λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο η στιγμή που σκοτώνεται ο «αρχιτέκτονας των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ - Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλλει η Χαμάς
Στο βίντεο, φαίνονται τρία οχήματα να κινούνται το ένα πίσω από το άλλο σε δρόμο της Γάζας και ξαφνικά το τελευταίο, ένα αυτοκίνητο, ανατινάσσεται από αεροπορικό χτύπημα του IDF
Παλαιστίνιοι περνούν με το αυτοκίνητό τους δίπλα από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μετά από ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας
Συναγερμός στις φυλακές Κύπρου: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του – «Ανώτεροι» κατάδικοι φέρεται να τον χρησιμοποιούσαν ως «υπηρέτη»
Πηγές από το περιβάλλον των φυλακών, λένε ότι ο 23χρονος φέρεται να ήταν «σκλάβος» ισχυρότερων κρατουμένων, καθαρίζοντας κελιά και πλένοντας ρούχα υπό καθεστώς φόβου, πράγμα που ο νεαρός δεν άντεξε
Φυλακή