Κόσμος

Απολύονται 30.000 εργαζόμενοι της Hewlett-Packard

Το 10% των εργαζομένων στη Hewlett-Packard θα απολυθεί εξαιτίας της νέας εταιρικής αναδιάρθρωσης της αμερικανικής εταιρείας, η οποία «σπάει» σε δύο κομμάτια, κάτι που σημαίνει πως από 25.000 έως 30.000 εργαζόμενοι αναμένεται πως θα μείνουν άνεργοι, όπως η ίδια η εταιρεία έκανε γνωστό.

Είχε προηγηθεί η απόλυση 55.000 εργαζομένων στο πλαίσιο μιας προηγούμενης αναδιάρθρωσης, που είχε εξαγγελθεί το 2012. Στο τελος του 2014 η ΗΡ είχε περίπου 300.000 υπαλλήλους. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι νέες περικοπές θα έχουν διεθνή εμβέλεια, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι αναλυτές μάλιστα δεν θεωρούν απίθανο να υπάρξουν νέες απολύσεις εντός του 2016.

Η ΗΡ θα χωριστεί σε δύο επιμέρους -εισηγμένες στο χρηματιστήριο- εταιρείες: η μία (Hewlett Packard Inc) θα εστιασθεί στους προσωπικούς υπολογιστές και στους εκτυπωτές, ενώ η άλλη (Hewlett Packard Enteprise), που θα αποκοπεί από τον εταιρικό κορμό, θα ασχοληθεί με το λογισμικό και τις υπηρεσίες προς επιχειρήσεις (υπολογιστικό «νέφος», αποθήκευση δεδομένων, δικτύωση κ.α.), σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Η εταιρική αναδιάρθρωση, που συνεπάγεται τις μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας, εκτιμάται ότι θα επιφέρει εξοικονόμηση δαπανών έως 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ώστε η ΗΡ να γίνει πιο ανταγωνιστική, όπως είπε η -από το 2011- διευθύνουσα σύμβουλός της Μεγκ Ουίτμαν.

Η ΗΡ είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών (PCs) στον κόσμο, αλλά η πτωτική ζήτηση στις παραδοσιακές αγορές της την εξωθεί να αναζητήσει νέες πηγές κερδοφορίας.

Ο διαχωρισμός θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου φέτος. Η εταιρεία ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1930 από τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια Μπιλ Χιούλετ και Ντέιβ Πάκαρντ. Αρκετοί τη θεωρούν την «κοιτίδα» της κατοπινής Σίλικον Βάλεϊ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παγιδευμένοι στο Έβερεστ πάνω από 1.000 ορειβάτες λόγω σφοδρής χιονοθύελλας – Κινδυνεύουν από υποθερμία
Εκατοντάδες ντόπιοι και ομάδες διάσωσης έχουν αποσταλεί για να καθαρίσουν το χιόνι που εμποδίζει την πρόσβαση στην περιοχή, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 4.900 μέτρων
Έβερεστ 1
«Γαλλικά» του Τραμπ στον Νετανιάχου μετά την απάντηση της Χαμάς στο αμερικανικό σχέδιο για τη Γάζα – «Γιατί είσαι πάντα τόσο γ@@@@ένα αρνητικός»
Ο Νετανιάχου είπε ότι η απάντηση της Χαμάς δεν είναι κάτι για να το γιορτάσουν - «Πρέπει να το δεχτείς, δεν έχεις άλλη επιλογή» του αποκρίθηκε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην είσοδο του Λευκού Οίκου 21
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί τη Χαμάς με «ολοκληρωτική εξόντωση» αν δεν παραδώσει την εξουσία στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος υψώνει τους τόνους απέναντι στο ισλαμιστικό κίνημα, την ώρα που το σχέδιο εκεχειρίας του δυσκολεύεται να προχωρήσει και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αίγυπτο
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο 3
Γάζα: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο – Η Χαμάς ζητά «άμεση» ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εκτίμησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, παρά την μερική πρόοδο του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Χαμάς καλεί σε μια γρήγορη συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα