Κόσμος

Απόλυτη ντροπή! Άφησαν ηλικιωμένη να γεμίσει μυρμήγκια σε κρεβάτι νοσοκομείου [pic]

Αίσθηση προκαλεί στην Ιταλία φωτογραφία ηλικιωμένης γυναίκας η οποία εγκαταλείφθηκε σε κρεβάτι νοσοκομείου της Νάπολης, γεμάτη μυρμήγκια. Την υπόθεση έφεραν στο φως οι οικολόγοι Πράσινοι της Καμπανίας, της περιφέρειας στην οποία ανήκει η Νάπολη.

«Πρόκειται για κάτι απαράδεκτο, για έλλειψη καθαριότητας που δεν μπορούμε να δεχθούμε, από μέρους του νοσηλευτικού προσωπικού», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος των οικολόγων, Εμίλιο Μπορέλι.

Ο ίδιος ζήτησε την απομάκρυνση όλων των υπευθύνων του νοσοκομείου Σαν Πάολο της Νάπολης, οι οποίοι ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση. «Είναι αλήθεια, δεν έπρεπε να συμβεί, τα μυρμήγκια ήταν πάνω στο κρεβάτι και όχι στο σώμα της ασθενούς. Δεν έπρεπε πάντως σε καμία περίπτωση να συμβεί και για τον λόγο αυτό λάβαμε αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Βίτο Ράγκο.

«Πρόκειται για απόλυτη ντροπή, με την Νάπολη να σπάει κάθε ρεκόρ κακής λειτουργίας των νοσοκομείων. Είναι κάτι το απάνθρωπο, που αντιβαίνει σε κάθε κανόνα υγιεινής», σχολίασε η ιταλική ένωση καταναλωτών Codacons. Η ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, από την μεριά της, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διατάξει την άμεση διεξαγωγή έρευνας, με την αποστολή του ειδικού τμήματος των Καραμπινιέρων, το οποίο ασχολείται με παραβίαση των κανόνων καθαριότητας και δημόσιας υγείας.

«Η δημόσια υγεία, στην περιοχή μας, αντιμετωπίζει τραγικά προβλήματα, εργαζόμαστε για να τα λύσουμε και να επανέλθει σε υποδειγματικό επίπεδο. Επί πολλά χρόνια, όμως, την κατέστρεψαν οι πολιτικάντες, την μόλυναν εγκληματίες, μαφιόζοι της Καμόρα και κάθε άλλου είδους κακοποιοί», δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καμπανίας Βιντσέντσο Ντε Λούκα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 16