Κόσμος

Αποζημίωσαν οικογένεια με 15.000 ευρώ διότι η αστυνομία δεν εμπόδισε την κόρη να ταξιδέψει

Tο Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ σε μια οικογένεια, διότι η συνοριακή αστυνομία απέτυχε να εμποδίσει την έφηβη κόρη της οικογένειας να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για την Τουρκία και από εκεί να ταξιδέψει στη Συρία.

Το όνομα του κοριτσιού, ηλικίας 17 ετών εκείνη την εποχή, ήταν εγγεγραμμένο σε έναν εγχώριο κατάλογο παρακολούθησης προσώπων, αφού είχε φύγει από το σπίτι της τον Ιούνιο του 2013.
Παρά το γεγονός ότι οι αρχές την αναζητούσαν, οι αξιωματούχοι στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού της επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο αν και η γαλλική νομοθεσία εμποδίζει τους ανήλικους να φεύγουν από την χώρα χωρίς την έγκριση των γονέων.
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει ότι η αμέλεια που επέδειξαν οι αστυνομικές αρχές ήταν ένα σφάλμα που κατοχυρώνει την ευθύνη του Κράτους» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο.
«Δεν υφίσταται συγκεκριμένος λόγος που να δικαιολογεί την χαλάρωση των μέτρων παρακολούθησης αναφορικά με την αποχώρηση ανηλίκων από το γαλλική επικράτεια και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η δεσποινίδα Κ. (η ανήλικη) χρησιμοποίησε οποιαδήποτε μέθοδο για να εξαπατήσει την αστυνομία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κορίτσι έφθασε στη Συρία, ωστόσο δεν διευκρινίζεται εάν εντάχθηκε στις τάξεις ισλαμιστικής οργάνωσης ή έχει πλέον επιστρέψει στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό της Ιαπωνίας - Εντυπωσιακά βίντεο με την νύχτα να γίνεται μέρα
Μια εντυπωσιακότατη πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό στη δυτική Ιαπωνία, μαγεύοντας κατοίκους και ερασιτέχνες αστρονόμους – Ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο
Μια πύρινη σφαίρα διασχίζει τον ουρανό, όπως φαίνεται από το Κουμαμότο, Ιαπωνία
«Οι Ευρωπαίοι πηγαίνουν με τα νερά του Τραμπ μέχρι να καταλάβει ότι ο Πούτιν μπλοφάρει και να τον πιέσει» – Ανάλυση του Politico
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «σχέδιο» των Ευρωπαίων ηγετών είναι να υποστηρίξουν τις διπλωματικές προσπάθειες του Τραμπ μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι ο Πούτιν «μπλοφάρει»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα 18