Κόσμος

Apple: Η αμερικανική κυβέρνηση μας ζήτησε 5.000 δεδομένα χρηστών

Μετά το Facebook και η Apple έδωσε στοιχεία για τις αιτήσεις προσωπικών δεδομένων που δέχθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση.

Μέσα σε 6 μήνες η Apple δέχθηκε 5.000 αιτήσεις δεδομένων από την αμερικανική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε η ίδια η εταιρία, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του facebook οτι δέχθηκε περίπου 10.000 αιτήσεις.

Οπως δήλωσε η εταιρεία, η Apple πήρε χιλιάδες αιτήσεις για πληροφορίες χρηστών, χωρίς να ξέρει για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των υπηρεσιών ασφαλείας.

“Από την 1η Δεκεμβρίου του 2012, έως το Μάιο του 2013, η Apple έλαβε μεταξύ 4.000 και 5.000 τέτοια αιτήματα. Οι περισσότερες από αυτές τις εντολές αφορούσαν σε έρευνες και θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως “αναζητήσεις για εξαφανισμένα παιδιά, προσπάθειες εντοπισμού ασθενή με τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή αποτροπής μιας αυτοκτονίας”», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας.

Συμπληρώνει ωστόσο, οτι κάθε αίτημα υποβάλλεται σε προσεκτική εξέταση από τη νομική της υπηρεσία, αλλά και ότι οι συνομιλίες με το iMessage και το FaceTime είναι κρυπτογραφημένες και είναι αδύνατον να αξιοποιηθούν.

Διαβάστε

Στοιχεία για 19.000 λογαριασμούς έδωσε στους Αμερικανούς το facebook

Μας “φακελώνει” η Αμερική – Ανησυχεί η Κομισιόν

“Ξέρω ότι θα υποφέρω γι αυτό που έκανα” λέει ο πράκτορας που αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις

Στο Χονγκ Κονγκ ο Σνόουντεν που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις πολιτών

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στον αέρα οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη: Σνομπάρει ο Πούτιν και δεν πάει, έφτασε στην Άγκυρα ο Ζελένσκι
Αναβλήθηκαν για το απόγευμα οι συνομιλίες σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ - Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί αύριο στην Τουρκία - Ζελένσκι: «Διακοσμητική» η ρωσική αντιπροσωπεία
Βλαντιμίρ Πούτιν
Ανανεώθηκε πριν 42 λεπτά
2
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαστε πολύ κοντά σε πυρηνική συμφωνία με το Ιράν» – Πτώση άνω του 3% για τις τιμές του πετρελαίου
«Είμαστε σε μια πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση με το Ιράν για μακροπρόθεσμη ειρήνη. Πιστεύω πως πλησιάζουμε στη σύναψη μιας συμφωνίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ