Κόσμος

Αργεντινή: Η Γερουσία καταψήφισε την αποποινικοποίηση της άμβλωσης

Τα μέλη της Γερουσίας της Αργεντινής καταψήφισαν την Πέμπτη το σχέδιο νόμου το οποίο θα αποποινικοποιούσε την άμβλωση στη χώρα όπου γεννήθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, κείμενο εναντίον του οποίου κινητοποιήθηκε μαζικά η ρωμαιοκαθολική ιεραρχία, διαγράφοντας τις ελπίδες των φεμινιστικών οργανώσεων, που είχαν αναπτερωθεί όταν το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από τη Βουλή τον Ιούνιο.

Τριάντα οκτώ μέλη της Γερουσίας ψήφισαν «όχι» στο κείμενο αυτό, που επέτρεπε τον οικειοθελή τερματισμό της εγκυμοσύνης μέσα στις πρώτες 14 εβδομάδες της κύησης, 31 ψήφισαν ναι και δύο απείχαν, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση του προεδρείου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1