Κόσμος

Άργησες στον… γάμο σου; Πρόστιμο!

Οι Βρετανοί φημίζονται για τη συνέπειά τους. Εξάλλου ο χρόνος είναι χρήμα. Ακόμα και στους γάμους. Ή μάλλον κυρίως στους γάμους, όπως θα σκέφτηκε ο ιερέας Τζον Κόρμπιν.

Ένας ιερέας σε εκκλησία του Μπέρστεντ στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας επέβαλε πρόστιμο 110 ευρώ σε όσες νύφες αργούν να πάνε στον γάμο τους. Όπως διευκρίνισε ο ιερέας Τζον Κόρμπιν, θα επιστρέφει το ποσό αυτό, το οποίο θα εντάσσεται στο συνολικό κόστος της τελετής, στα ζευγάρια που δεν θα καθυστερούν.

Αν ωστόσο καθυστερήσουν περισσότερο από 20 λεπτά, το ποσό αυτό θα μοιράζεται μεταξύ των εθελοντών της εκκλησίας.

Τι λέει ο ιερέας

“Δεν το αποκαλώ πρόστιμο, αλλά εάν θέλει κάποιος να κλείσει τον χώρο για μια ώρα ή για δύο ώρες το ποσό που θα πληρώσει είναι διαφορετικό”, δήλωσε ο 58χρονος ιερέας.

“Τα χρήματα θα μοιράζονται μεταξύ τους οι περίπου 20 εθελοντές που αφιερώνουν τον χρόνο τους για να βοηθήσουν στην τέλεση ενός γάμου, όπως για παράδειγμα τα μέλη της χορωδίας”, εξήγησε ο ίδιος.

“Οι άνθρωποι αυτοί αφιερώνουν τουλάχιστον μια ώρα από την ημέρα τους -κυρίως τα σαββατοκύριακα- που μπορεί να εξελιχθεί σε μιάμιση ώρα ή και παραπάνω αν η τελετή καθυστερήσει. Μου φαίνεται λογικό καθώς η μεγάλη πλειονότητα των γάμων -και όλοι όσοι τελέστηκαν από την αρχή του έτους- ξεκίνησαν με τουλάχιστον δέκα λεπτά καθυστέρηση… Είναι μια πρωτοβουλία που συνήθως έχει αποτέλεσμα”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS