Κόσμος

Αρμενία: 135 νεκροί από τις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν υποστήριξε ότι 135 Αρμένιοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν αυτή την εβδομάδα.

“Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών είναι 135 για την Αρμενία. Δυστυχώς δεν είναι ο τελικός απολογισμός. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμοι τραυματίες”, είπε ο Πασινιάν.

Από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, ο απολογισμός από την Τρίτη, που ξέσπασαν οι συγκρούσεις, είναι 71 στρατιώτες, σύμφωνα με το Μπακού, ενώ ο αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής και από τις δύο πλευρές ανέρχεται σε 200.

Την Τετάρτη ο Πασινιάν είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί στρατιώτες ήταν 105 και ότι ο αριθμός αυτός πιθανόν να αυξανόταν.

Το Μπακού και το Γερεβάν αλληλοκατηγορούνται για τις συγκρούσεις αυτής της εβδομάδας, τις πιο αιματηρές ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τον πόλεμο των έξι εβδομάδων το 2020 που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.

Η Ρωσία, παραδοσιακός διαμεσολαβητής σε αυτή την περιοχή, είχε ανακοινώσει το πρωί της Τρίτης εκεχειρία, αλλά μέσα σε δύο ημέρες αυτή παραβιάστηκε, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση.

Σύμφωνα με την ΕΕ, κατάπαυση πυρός τηρήθηκε την Πέμπτη.

Σήμερα ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νικόλ Πασινιάν σχετικά με τις συγκρούσεις αυτή της εβδομάδας, όπως αναφέρει η κυβέρνηση της Αρμενίας σε ανακοίνωσή της.

“Ο Νικόλ Πασινιάν τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το σύνορο είναι σχετικώς ήρεμο αυτή τη στιγμή, η κατάσταση συνεχίζει να είναι πολύ τεταμένη”, σύμφωνα με την αρμενική κυβέρνηση.

Ο Πασινιάν είχε επίσης συνομιλίες σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αρμενίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6