Κόσμος

Αρχές Δεκεμβρίου του δημοψήφισμα στην Ιταλία για τις συνταγματικές αλλαγές

Οι Ιταλοί θα κληθούν να εκφραστούν στις 4 Δεκεμβρίου σχετικά με το δημοψήφισμα που αφορά τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο, όπως αποφάσισε, πριν λίγο, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι.

Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα αφορά, κυρίως, την μείωση του αριθμού των γερουσιαστών και την αποδυνάμωση της γερουσίας, την αλλαγή των διαδικασιών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και τον περιορισμό των δικαιοδοσιών των περιφερειών.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει καλέσει τους ιταλούς να ψηφίσουν «ναι», συνδέοντας, σε μεγάλο βαθμό, το πολιτικό του μέλλον με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αντιθέτως, έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία τους υπέρ του «όχι».

Η Λέγκα του Βορρά και η Ιταλική Αριστερά, τις περασμένες ημέρες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διαβουλεύσεις, με στόχο την από κοινού επιλογή της καταλληλότερης ημερομηνίας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γκάλοπ , το «όχι» διατηρεί, στην φάση αυτή, ελαφρό προβάδισμα, με ποσοστό του 52%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων - Eίπε «Ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση
Το κείμενο που περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων επισημαίνει μάλιστα ότι «σε πολιτισμικά και ηθικά ζητήματα» το δίκαιο της Σλοβακίας υπερισχύει του ευρωπαϊκού
σλοβακία
Στη φυλακή la Santé ο Νικολά Σαρκοζί μετά την ιστορική καταδίκη του: Μονόκλινο κελί στην VIP πτέρυγα, τηλεόραση και ψυγείο με χρέωση
Ποια είναι η ιστορική φυλακή που κάποτε φιλοξένησε τον «Κάρλος τον Τσακάλι» και τον πρώην δικτάτορα του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα - Χρησίμευε και ως χώρος εκτελέσεων με γκιλοτίνα
Ο Νικολά Σαρκοζί
13