Κόσμος

Ασύλληπτη τραγωδία: Τρίχρονος σκοτώθηκε από πυρά στο πάρτι γενεθλίων του (video)

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναζητά πληροφορίες για τη δολοφονία ενός αγοριού τριών ετών που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο πάρτι γενεθλίων του στη Φλόριντα.

Ο μικρός Ιλάιζα Λαφράνς πιθανότατα χτυπήθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα το Σάββατο στο τέλος του πάρτι στα προάστια του Μαϊάμι, όταν άτομα «εξοπλισμένα με πολλά ημιαυτόματα όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός τουφεκίου» άνοιξαν πυρ προς το σπίτι, καθώς οι γονείς του και άλλα μέλη της οικογένειάς του «καθάριζαν τον κήπο», είπε η αστυνομία.

Το παιδί «μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του», πρόσθεσε η αστυνομία.

Τα χρήματα που προσφέρουν οι αρχές σε όποιον δώσει οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών αυξήθηκαν τη Δευτέρα σε 15.000 δολάρια. Ο Ιλάιζα, ο οποίος θα γινόταν 4 ετών σε λίγες μέρες, γιόρταζε τα γενέθλιά του μαζί με ένα άλλο παιδί, σύμφωνα με συγγενείς του που μίλησαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο από το πάρτι γενεθλίων δείχνουν τα μικρά παιδιά να διασκεδάζουν στην πισίνα του σπιτιού, και να περιβάλλονται από πολύχρωμα μπαλόνια.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά την ενεργοποίηση του συστήματος ειδοποίησης ShotSpotter, μια ακουστική τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύσει πυροβολισμούς και η οποία είναι εγκατεστημένη σε σχεδόν εκατό αμερικανικές πόλεις.

Μια 21χρονη γυναίκα τραυματίστηκε επίσης από τα πυρά. Η αστυνομία βρήκε περισσότερους από εξήντα κάλυκες στο σημείο.

«Είμαι πραγματικά συντετριμμένος, είμαι αηδιασμένος», δήλωσε ο Αλφρέντο Ραμίρες, αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ, υποσχόμενος να εντοπίσει τους δράστες αυτού του εγκλήματος.

Τα πυροβόλα όπλα είναι κοινά στις ΗΠΑ και παιδιά, μερικές φορές πολύ μικρά, πέφτουν συχνά θύματα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα
Το Ιράν «φλέγεται»: Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι «θα ανοίξουμε πυρ» αν σκοτωθούν περισσότεροι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές
«Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά εκεί που πονάει και αυτό δεν σημαίνει στρατιωτική επέμβαση» προειδοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ τους ηγέτες του Ιράν
Ιράν
18