Κόσμος

Αθώος ο Νετανιάχου για υπόθεση αγοράς υποβρυχίων από γερμανική εταιρεία!

Να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του δικηγόρου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο δικηγόρος του κ. Νετανιάχου και άλλοι πέντε ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση ενός συμβολαίου, αξίας 2 δισεκ. δολαρίων, για την πώληση υποβρυχίων της γερμανικής Thyssenkrupp στο Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου ανακρίθηκε από την αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας όμως σύμφωνα με ανακοίνωση δεν θεωρείται ύποπτος.

Η συμφωνία για τρία υποβρύχια και τέσσερα σκάφη περιπολίας ήταν αντικείμενο έρευνας για διαφθορά από το 2016, όταν το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10 TV μετέδωσε πως ο Ντέιβιντ Σίμρον, προσωπικός δικηγόρος και μακρινός συγγενής του Νετανιάχου, εκπροσωπούσε επίσης τον τοπικό αντιπρόσωπο της Thyssenkrupp, τη Marine Systems, εγείροντας ανησυχίες για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.

«Δεν έχω διαπράξει κανένα έγκλημα», δήλωσε ο Σίμρον στον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, το οποίο τον ρώτησε σχετικά με τις αστυνομικές συστάσεις προς τους εισαγγελείς και ανήρτησε ένα ηχητικό των δηλώσεών του.

Το γραφείο του Σίμρον και ένας εκπρόσωπος αρνήθηκαν να σχολιάσουν όταν τους ζητήθηκε από το Reuters. Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως αργότερα θα εκδοθεί ανακοίνωση.

«Οι πληροφορίες μας προέρχονται μέχρι τώρα μόνο από τον Τύπο, δεν έχουμε ακόμη οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη πληροφορία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση εκπρόσωπος της Thyssenkrupp. «Μόλις έχουμε γνώση όλων των γεγονότων, θα εξετάσουμε περαιτέρω μέτρα στο πλαίσιο των νομικών δυνατοτήτων.»

Μεταξύ των υπόλοιπων υπόπτων που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τους ασκηθεί δίωξη είναι αξιωματικοί του ναυτικού εν αποστρατεία και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Νετανιάχου έχει κατονομαστεί ως ύποπτος σε άλλες τρεις έρευνες για διαφθορά. Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία συνέστησε να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες στις δύο – η μία αφορά δώρα που φέρεται ότι έλαβε από πλούσιες προσωπικότητες, η άλλη μια μυστική συμφωνία που φέρεται ότι επιχείρησε να συνάψει με μια λαϊκή εφημερίδα για να έχει ευνοϊκή κάλυψη. Ο γενικός εισαγγελέας δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα του ασκηθεί δίωξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον