Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο: Έφτασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα – «Χρειάζονται συλλογικές λύσεις»

Αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο: Έφτασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα – «Χρειάζονται συλλογικές λύσεις»

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφτασε το θέμα της αύξησης – σε σχεδόν πανευρωπαϊκό επίπεδο – των τιμών της ενέργειας, μετά από επίσημη σχετική επιστολή της Ισπανικής κυβέρνησης.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν, Τιμ Μακφί.

«Εστάλη μία επιστολή από διάφορους υπουργούς της ισπανικής κυβέρνησης που απευθυνόταν στον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Τίμερμανς, την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο Βεστάγκερ και την Επίτροπο Σίμσον. Θα το εξετάσουμε και θα δούμε ποια θα είναι η αντίδραση» ανέφερε ο Τιμ Μακφί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που ενδιαφέρει μια σειρά κρατών μελών και επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαφές με αυτά.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, ανέφερε ότι γίνεται ανάλυση του ζητήματος «διεξοδικά με τρόπο που επισημαίνονται οι πραγματικές αιτίες στην αύξηση των τιμών που αναφέρουν τα κράτη – μέλη για να αναγνωριστούν ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές λύσεις και σε τι επίπεδο μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτό πρέπει να κάνουμε συλλογικά. Η Κομισιόν το λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και συζητά με τα κράτη – μέλη γι’αυτό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις