Κόσμος

Αυστηρό μήνυμα Γιούνκερ σε Κάμερον: “Σταματήστε τις διακρίσεις”

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, προειδοποίησε τη Βρετανία κατά των διακρίσεων εις βάρος εργαζομένων από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και είπε ότι οι όποιες αποφάσεις για τον περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων θα μπορούσαν τελικά να πλήξουν τις εισροές κεφαλαίων στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου.

Τα σχόλιά του έγιναν στη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή της αυστριακής τηλεόρασης έπειτα από τις εξαγγελίες του Κάμερον για τους αυστηρότερους κανονισμούς που θα επιδιώξει όσον αφορά το τι ισχύει με μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες στη Βρετανία.

Η επίθεση του Γιούνκερ

“Το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των εργαζομένων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί γιατί αν αμφισβητήσουμε την ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων, η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να γνωρίζει ότι μία μέρα η ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων θα πρέπει επίσης να τεθεί υπό αμφισβήτηση”, είπε ο Γιουνκέρ.

Εκπρόσωπος του γραφείου του βρετανού πρωθυπουργού αρνήθηκε να σχολιάσει

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλησε να συζητήσει το ζήτημα με τη Βρετανία κρατώντας χαμηλούς τόνους, αλλά πρόσθεσε ότι οι μετανάστες από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες.

“Ειδικά στη Βρετανία, η οποία ανέκαθεν ήταν υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ, θα πρέπει να μπει τέλος στις διακρίσεις εις βάρος χωρών, απλά και μόνο επειδή συμφέρει σε τοπικό επίπεδο όταν ασκείς επιθέσεις σε άλλους. Είμαι απολύτως αντίθετος με την άποψη ότι όλοι οι Πολωνοί, όλοι οι Ρουμάνοι, όλοι οι Βούλγαροι στην ευρωπαϊκή αγορά διαθέτουν εγκληματική νοοτροπία. Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται για να κερδίσουν χρήματα”, είπε ο Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ περί ελεύθερης μετακίνησης, οι πολίτες της ΕΕ δικαιούνται να εργαστούν σε οποιαδήποτε χώρα του μπλοκ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της ΕΕ να έχουν μεταβεί στη Βρετανία για να εργαστούν, μία χώρα με την ταχύτερα αναπτυσσσόμενη οικονομία στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπροστά στο κύμα λαϊκισμού και εθνικισμού
Μετά την κρίση του ευρώ, το Brexit και την πανδημία, η ΕΕ κλονίζεται εκ νέου από μια σειρά κρίσεων, την ώρα που οι εθνικιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις ενισχύονται σε πολλά κράτη-μέλη
Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γαλλία
Καυστικός ο Τζον Στιούαρτ κατά του Τραμπ μετά την απομάκρυνση του Τζίμι Κίμελ: «Καλησπέρα από τον πατριωτικά υπάκουο οικοδεσπότη σας»
Επιστρέφοντας στο Comedy Central, ο παρουσιαστής σατίρισε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη λογοκρισία γύρω από την υπόθεση του Τζίμι Κίμελ, σε ένα σόου γεμάτο ειρωνεία και πολιτική κριτική
Ο Τζον Στιούαρτ στο The Daily Show
2