Κόσμος

Αυστραλία: Δεκάδες μαύρα δελφίνια βρέθηκαν σε ακτή – Μεγάλη κινητοποίηση για τη σωτηρία τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από δεκάδες μαύρα δελφίνια γέμισε ακτή στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και οι πιθανότητες να επιβιώσουν είναι ελάχιστες  σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Από τα μαύρα δελφίνια που εξόκειλαν σε ακτή της Αυστραλίας τα 26 ήταν ήδη νεκρά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πάρκων και Πανίδας της πολιτείας Δυτική Αυστραλία, η οποία απέστειλε εσπευσμένα στην περιοχή «εργαζόμενους σε υπηρεσίες προστασίας της φύσης, ειδικούς των επιστημών της θάλασσας και κτηνιάτρους».

Ο συνολικός αριθμός των μαυροδέλφινων που εξόκειλαν στον όρμο Τόμπι, νότια του Περθ, ενδέχεται να φτάνει τα 160, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Το προσωπικό που εστάλη εκεί θα προσπαθήσει να τραβήξει κάποια από τα μαυροδέλφινα στα ανοιχτά, αλλά «η ευθανασία των κητών που εξοκείλουν δείχνει εν γένει να αποτελεί τη λύση» την πιο ενδεδειγμένη για να γλιτώσουν από ένα παρατεταμένο μαρτύριο, υπογραμμίζει η Υπηρεσία.

Ολοένα και συχνότερα εντοπίζονται κήτη που έχουν εξοκείλει μαζικά σε ακτές στον κόσμο, ενώ τα αίτια του φαινομένου αυτού δεν έχουν εξακριβωθεί επιστημονικά μέχρι σήμερα.

Τον Ιούλιο δεκάδες μαυροδέλφινα πέθαναν αφού εξόκειλαν στην ακτή Τσέινες, περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά του όρμου Τόμπι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Αθωώθηκε η Άντζελα Ρέινερ από κατηγορίες που αφορούσαν φορολογική υπόθεση – Πιθανή υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών
Η Ρέινερ μίλησε στον Guardian και το ITV News και, όταν ρωτήθηκε αν ο Στάρμερ θα πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε: «ο Κιρ θα πρέπει να το σκεφτεί»
FILE PHOTO: British Deputy Prime Minister Angela Rayner visits the community kitchen at the Newquay Orchard on February 10, 2025 in Newquay, Britain. Leon Neal/Pool via REUTERS/File Photo
«Ο νοροϊός είναι ο πιο εύκολα μεταδιδόμενος ιός» λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα με κρούσματα γαστρεντερίτιδας
«Είναι ένας ιός ο που αν μπει σε ένα μέρος, τους μολύνει όλους με προβλήματα γαστρεντερίτιδας, με διάρροιες και εμέτους. Τα κοινά αντισηπτικά δεν τον προλαμβάνουν, χρειάζεται πλύσιμο χεριών»
Το κρουαζιερόπλοιο Ambassador Cruise Line
Γκολσφιτέχ Φαραχανί: «Οι Γάλλοι άνδρες είναι κολλημένοι με τη μητέρα τους – Η πρώτη τους γυναίκα είναι η μητέρα που δεν είχαν ποτέ»
Όσα έλεγε η Ιρανή ηθοποιός που έγινε η αφορμή για το viral χαστούκι της Μπριζίτ στον Μακρόν έναν χρόνο πριν - «Στη Γαλλία υπάρχει η κουλτούρα της ερωμένης»
Golshifteh Farahani 8