Κόσμος

Αυστραλία: Μακελειό στο Κουίνσλαντ – 6 νεκροί μετά από μπαράζ πυροβολισμών

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο νέα μέλη της αστυνομίας, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε κλήση από την μικρή πόλη Γουιαμπίλα , η οποία βρίσκεται στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, στο πλαίσιο έρευνας για μια εξαφάνιση.

Όταν τα μέλη της «μπήκαν στην ιδιοκτησία, δέχθηκαν καταιγιστικά πυρά και δεν είχαν καμία πιθανότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου των αστυνομικών του Κουίνσλαντ, ο Ίαν Λίβερς.

«Δυο αστυνομικοί εκτελέστηκαν εν ψυχρώ», πρόσθεσε.

Τα δύο θύματα είναι Μάθιου Άρνολντ, 26 ετών και η Ρέιτσελ Μακρόου, 29 ετών.

«Έκαναν την υπέρτατη θυσία για να εγγυηθούν την ασφάλεια της κοινότητάς μας», δήλωσε η Καταρίνα Κάρολ, η επικεφαλής της αστυνομίας του Κουίνσλαντ.

Γείτονας, 58 ετών, επίσης χτυπήθηκε από σφαίρα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου από την αστυνομία.

Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, στάλθηκε ειδική μονάδα επέμβασης στην τοποθεσία.

Λίγο μετά τις 22:30 (τοπική ώρα), δυο άνδρες και μια γυναίκα, ύποπτοι για τις δολοφονίες, ήταν νεκροί. Τα στοιχεία τους δεν δημοσιοποιήθηκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian, επρόκειτο για εκπαιδευτικό, τον αδελφό του και τη γυναίκα του αδελφού του, στους οποίους ανήκε ο χώρος όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Τα κίνητρα της σφαγής παραμένουν ασαφή.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι χαρακτήρισε «φρικιαστικό» το μακελειό στη Γουιαμπίλα. Τόνισε πως «ράγισε την καρδιά των οικογενειών και των φίλων των αστυνομικών της Κουίνσλαντ που έχασαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320, εκτελούσε την πτήση 1230 και είχε αναχωρήσει από το Κανκούν του Μεξικού με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ
Αεροσκάφος της JetBlue Airlines
Axios: «Προ των πυλών» η σύσταση διεθνούς ασφάλειας στη Γάζα – Οι προϋποθέσεις, το «ναι» της Χαμάς και ο ρόλος της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης ασφαλείας, με διάφορες χώρες να είναι διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Γάζα
Μια λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μια κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας.