Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυστραλία: Μαζικές διαδηλώσεις Σκοπιανών και υβριστικά συνθήματα για την Ελλάδα! [vids, pics]

Αυστραλία
Φωτογραφία από Twitter / @IamMacedonian

Σκοπιανοί που ζουν μόνιμα στην Αυστραλία, βγήκαν στους δρόμους. Από το Περθ και την Μελβούρνη, μέχρι το Μπρίσμπεϊν και το Σίδνεϊ, οι Σκοπιανοί βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

“Τέλος στη μακεδονική γενοκτονία”. “Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι προς πώληση”. “Οι Μακεδόνες στην Αλβανία στερούνται τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα”. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα γραμμένα σε πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές στην Αυστραλία.

Στο Σίδνεϊ, μάλιστα, συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 άτομα, με σημαίες και καπνογόνα, φωνάζοντας “Μακεδονία”.

“Δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι σε αυτή την κατάσταση. Είμαστε απλά ένας ταπεινός, αρχαίος ειρηνικός λαός που απαιτεί το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ισότητα στην παγκόσμια κοινότητα. Και κυρίως να μας αντιμετωπίζουν ως Μακεδόνες”. Αυτό δήλωσε στην Daily Mail ο Τζος Σέρμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης We Are Macedonia.

“Δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε κανενός την ιστορία ή τον πολιτισμό”, τόνισε ακόμη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις μαζικές διαδηώσεις στην Αυστραλία

https://twitter.com/sweetweet222/status/970165295531749389

https://twitter.com/tasejaycobs/status/970135392111312897

https://twitter.com/IamMacedonian/status/970215890729005056

“Ασχήμιες” με βρισιές εναντίον της Ελλάδας!

Να σημειωθεί εδώ πως τις τελευταίες ημέρες, το κλίμα στην Αυστραλία είναι τεταμένο γύρω από το Σκοπιανό. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το news.com.au, το Σκοπιανό ζήτημα αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις των κοινοτήτων των δύο λαών στην Αυστραλία και αποτελεί για πολλούς αφορμή για εξάρσεις ρατσιστικών επιθέσεων και ρητορικής μίσους.

Τις τελευταίες 20 μέρες υβριστικά συνθήματα κατά της Ελλάδας αναρτώνται σε τοίχους ελληνικών εκκλησιών αλλά και πάνω από τις λεωφόρους με την περισσότερη κίνηση.

Ένα πόστερ με τις λέξεις “Να γαμ@θεί η Ελλάδα για τις αδικίες της” και “Κ@λορατσιστές” είχε τοποθετηθεί από Σκοπιανούς εθνικιστές στην πρόσοψη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στο Νορθ Μπόλντουιν. Σε αυτό υπήρχαν ακόμη μια σβάστικα και μια άσεμνη χειρονομία, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τους πιστούς.

Δείτε τις ντροπιαστικές εικόνες

Αυστραλία

Και προπαγανδιστικό βίντεο

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ένα βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και μέρες, κάνει τον γύρο του κόσμου. Σε αυτό, οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν πως θα έρθουν τα… πάνω – κάτω στην ζωή τους αν αλλάξουν όνομα τα Σκόπια.

Τα επιχειρήματα είναι πως θα πρέπει να αλλάξουν… ταυτότητες, διπλώματα, πιστοποιητικά και άλλα, ενώ η παρουσία του “συναισθήματος” στο βίντεο κυριαρχεί.

Δείτε το

Με πληροφορίες από: dailymail.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις