Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Αυστραλία: Νεκρός σέρφερ μετά από επίθεση καρχαρία – Οι αρχές έκλεισαν παραλίες

Τον άτυχο άνδρα ανέσυραν από το νερό άλλοι σέρφερ, αλλά είχε χάσει πολύ αίμα και πέθανε επιτόπου

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας σέρφερ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από μεγάλο καρχαρία σε θάλασσα του Σίδνεϊ ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ενώ πρόκειται για το πρώτο τέτοιο συμβάν που σημειώνεται εδώ και πάνω από τριάμισι χρόνια, υποχρεώνοντας τις αρχές να κλείσουν ορισμένες παραλίες.

Ο σέρφερ, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, δέχθηκε επίθεση από καρχαρία, ενώ βρισκόταν περίπου 100 μέτρα από την ακτή και έκανε σέρφινγκ με φίλους λίγο μετά τις 10:00 πμ τοπική ώρα στην Λονγκ Ριφ Μπιτς, μια παραλία στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τον ανέσυραν από το νερό άλλοι σέρφερ, αλλά είχε χάσει πολύ αίμα και πέθανε επιτόπου, δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Στιούαρτ Τόμσον.

«Είχε υποστεί καταστροφικά τραύματα», πρόσθεσε ο Τόμσον, του αστυνομικού τμήματος στο οποίο υπάγεται η περιοχή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε τηλεοπτικά δίκτυα.

Δύο τμήματα της ιστιοσανίδας του ανασύρθηκαν και έχουν δοθεί για εξέταση, πρόσθεσε η αστυνομία.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είδος καρχαρία ευθύνεται για την επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν σήμερα ορισμένες παραλίες για το κοινό, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο θάνατος αυτός είναι ο πρώτος από επίθεση καρχαρία στην πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, ύστερα από αυτήν που στοίχισε τη ζωή σε έναν 35χρονο Βρετανό εκπαιδευτή καταδύσεων τον Φεβρουάριο του 2022 στο Λιτλ Μπέι, που βρίσκεται νοτιότερα. Η προηγούμενη θανάσιμη επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ είχε καταγραφεί το 1963.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έλληνας ο σέρφερ που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία
Τον Μερκούρη Ψυλλάκη και τον αδελφό του, όπως αναφέρουν αυστραλιανά μέσα τους γνώριζαν «σχεδόν όλοι» στο Dee Why, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν ζεστό και φιλόξενο άνθρωπο που ήταν πάντα στην παραλία
Ο ομογενής Mercury Psillakis που έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία
Politico: Το «κόλπο» της Μαρίν Λε Πεν για να συμμετάσχει στις γαλλικές εκλογές μέσω Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς δεν μπορεί να συμμετάσχει σε εκλογική αναμέτρηση λόγω καταδίκης για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, αλλά η ίδια παραμένει απτόητη
Η Μαρίν Λε Πεν 1
Αραβικός Σύνδεσμος: Παλαιστινιακό κράτος και τερματισμός ισραηλινής κατοχής θα φέρουν ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Οι αραβικές χώρες καταδίκασαν το Ισραήλ για «εχθρικές ενέργειες» επειδή «διατυπώνει έμμεσες απειλές για την κατάληψη ή την προσάρτηση περισσότερων εδαφών»
Ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα
«Βόμβα» CNN: Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα για να «διαλύσει» τα καρτέλ ναρκωτικών
Το χτύπημα αυτό θα σήμαινε την έναρξη ευρύτερης επιχείρησης για να σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών και πιθανόν να ανατραπεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, που χαρακτηρίζεται «επικεφαλής» καρτέλ από την Ουάσιγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2