Κόσμος

Αυστραλία: Νεκρός στα 47 ο σχεδιαστής Premal Patel – Μπήκε στη ΜΕΘ λόγω ηλεκτρονικού τσιγάρου

Μετά την περιπέτειά του είχε απευθύνει δημόσια προειδοποίηση για τους κινδύνους του ατμίσματος

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο της μόδας στην Αυστραλία ο αιφνίδιος θάνατος του σχεδιαστή Premal Patel, ιδρυτή και CEO του δημοφιλούς fashion brand Runaway The Label.

Ο 47χρονος σχεδιαστής έφυγε από τη ζωή μόλις έναν μήνα μετά τη δραματική αποκάλυψη της σοβαρής περιπέτειας υγείας του, την οποία ο ίδιος είχε αποδώσει στο άτμισμα (vaping). Ο θάνατός του έχει συγκλονίσει την Αυστραλία. 

Ο Premal Patel πέθανε την Κυριακή (14.12.2025), έπειτα από σύντομη μάχη με ασθένεια που δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Την είδηση ανακοίνωσε η ίδια η Runaway The Label μέσω ανάρτησης στα social media, τονίζοντας ότι το όραμα και οι αξίες του παραμένουν «βαθιά χαραγμένες στο DNA του brand».
«Η επιρροή του Prem είναι ενσωματωμένη στην κουλτούρα, την ομάδα και την πορεία της Runaway», ανέφερε η ανακοίνωση. «Η κληρονομιά που δημιούργησε θα συνεχίσει να ζει, όμως ο κόσμος μοιάζει λίγο πιο σκοτεινός χωρίς εκείνον».

Η οικογένειά του ζήτησε ιδιωτικότητα αυτές τις δύσκολες στιγμές, ενώ γίνονται προετοιμασίες για μια τελετή-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του.
Ο θάνατός του έρχεται μετά από έναν μήνα αφότου ο ίδιος είχε συγκλονίσει τους διαδικτυακούς του φίλους, αποκαλύπτοντας ότι είχε νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας και είχε τεθεί σε τεχνητό κώμα. Σε ανάρτησή του, ο Premal Patel είχε δημοσιεύσει φωτογραφία από το κρεβάτι της ΜΕΘ, συνδεδεμένος με μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη  (@prem_rnwy)

Όπως είχε εξηγήσει, όλα ξεκίνησαν όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οξυγόνου. «Ήμουν στη μέση μιας συζήτησης και κυριολεκτικά αποκοιμιόμουν. Τα επίπεδα οξυγόνου μου δεν ήταν συμβατά με ζωή χωρίς εξωτερική υποστήριξη», είχε γράψει.

Παρά τις επανειλημμένες εισαγωγές και εξιτήρια, η κατάστασή του επιδεινώθηκε δραματικά, μέχρι που οι γιατροί τον έθεσαν σε τεχνητό κώμα, καθώς οι πνεύμονές του είχαν υποστεί σοβαρή φλεγμονή και δεν μπορούσαν να απορροφήσουν οξυγόνο. Τελικά, οι εξετάσεις αποκάλυψαν την αιτία: υγρό από ηλεκτρονικό τσιγάρο στους πνεύμονες.

Τότε, ο Premal Patel είχε απευθύνει δημόσια προειδοποίηση για τους κινδύνους του ηλεκτρονικού τσιγάρου. «Αν ατμίζεις και θέλεις να παίξεις τη ζωή σου στα ζάρια, συνέχισε», είχε γράψει χαρακτηριστικά. «Εγώ επιλέγω τη ζωή. Ποτέ ξανά δεν θα έβαζα τους αγαπημένους μου να περάσουν αυτό που πέρασαν για μένα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ