Κόσμος

Αυστρία: Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού ο Σεμπάστιαν Κουρτς – «Τσιμπήθηκε» με AstraZeneca

Tην πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς. Ο εμβολιασμός του πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (4/6) στη Βιέννη στο πλαίσιο των εμβολιασμών στους χώρους εργασίας.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας AstraZenenca. «Χαίρομαι, όπως πολλοί άλλοι, για τον εμβολιασμό, επειδή είναι το κλειδί στην κατεύθυνση της κανονικότητας”, τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς σε ανακοίνωσή του, καλώντας όλους να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων εμβολιασμού και να εμβολιαστούν.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας στη Βιέννη επισημαίνεται ότι ήδη τα δύο τρίτα εκείνων που επιθυμούν να εμβολιαστούν έχουν εμβολιαστεί. «Έπειτα από την έναρξη τον χειμώνα των εμβολιασμών των μεγαλύτερων ηλικιών και των ομάδων κινδύνου ήλθε στο μεταξύ η σειρά των νεότερων σε ηλικία, και μαζί τους και του Σεμπάστιαν Κουρτς, με τα 34 του χρόνια, και μάλιστα στο πλαίσιο εμβολιασμού σε χώρους εργασίας στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σε αντίθεση με αρκετές άλλες χώρες, στην Αυστρία οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca δεν διακόπηκαν σε καμία στιγμή, αλλά συνεχίστηκαν και συνεχίζονται κανονικά με τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί στο εξωτερικό ως προς ενδεχόμενη “επικινδυνότητά” του να έχουν αντικρουστεί από διάφορους επιστήμονες και φορείς.

Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς απορρίπτοντας την κριτική που ασκούνταν στη χώρα του για το εμβόλιο της AstraZeneca δήλωνε επανειλημμένα ότι θα ήθελε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο αυτής της εταιρείας, κάτι που συνέβη τώρα, έχοντας πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ως προς την διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astra σε αρκετές χώρες ο καγκελάριος είχε αναφέρει ήδη προ διμήνου ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από ειδικούς και ότι “όλες οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έδειξαν να υπάρχει καμία αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό σε περιπτώσεις θανάτου”.

Στην Αυστρία, ήδη από τις αρχές Μαρτίου, επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού είχαν επισημάνει ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων που είχαν εμφανιστεί στην ίδια την χώρα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης δεν έδιναν καμία ένδειξη ότι αυτό συμβαίνει συχνότερα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Επίσης είχαν επισημάνει ότι “εάν αναστείλουμε τον εμβολιασμό με την AstraZeneca στην Αυστρία θα έχουμε μεγαλύτερο κενό και δεν θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους”.

“Αυτό θα σήμαινε μεγάλο αριθμό μολύνσεων και θανάτων και άρα θα πρέπει πάντα να γίνεται εκτίμηση κινδύνου-οφέλους, η οποία σε αυτήν την περίπτωση κλίνει σαφώς υπέρ του εμβολιασμού με AstraZeneca”, σημείωναν οι ίδιοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1