Κόσμος

Αυστρία: Επίθεση με μαχαίρι στην πρεσβευτική κατοικία του Ιράν – Νεκρός ο δράστης

Ο δράστης έπεσε νεκρός από το υπηρεσιακό όπλο του στρατιώτη που φυλούσε την κατοικία του πρέσβη του Ίράν στη Βιέννη.

Ένας Αυστριακός ηλικίας 26 ετών επιτέθηκε με μαχαίρι το βράδυ της Κυριακής εναντίον στρατιώτη που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στη Βιέννη, ο οποίος χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο σκότωσε τον δράστη, γνωστοποίησε η αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης «απεβίωσε επί τόπου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάραλντ Ζέρος (σ.σ. Ζέρος και όχι Μέζερ, διευκρινίζει το πρακτορείο διορθώνοντας προηγούμενο τηλεγράφημά του), εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Άγνωστα τα κίνητρα

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε περί τις 23:35 (00:35 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία της Βιέννης όπου βρίσκεται η κατοικία του πρεσβευτή, κατά τον εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Αυστρίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων APA, ο δράστης ήταν κάτοικος Βιένης και καταγόταν από την επαρχία του Τιρόλου.

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει ο φρουρός

Ο στρατιώτης που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή τραυματίστηκε στο μπράτσο. «Αρχικά χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού» για να απωθήσει τον δράστη πριν αναγκαστεί να πυροβολήσει, σύμφωνα με τον Ζέρος.

Κατά τα πρώτα στοιχεία, ο στρατιώτης «ενήργησε τηρώντας τους κανόνες» κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας.

Η αστυνομία της Βιένης διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Βιένης μετά την επίθεση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – «Καμία διάθεση για εκεχειρία» λένε ΗΠΑ και Ιράν – Η Βρετανία συζητά για αποστολή πολεμικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ μετά την πρόσκληση Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Έκρηξη στον Λίβανο
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 8